Dit kun jij doen om de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië te helpen

Het dodental van de verschrikkelijke aardbevingen in Turkije en Syrië is inmiddels al opgelopen naar 42.000. Reddingswerkers zijn nog altijd op zoek naar overlevenden. Wereldwijd zijn meerdere hulpacties in touw gezet om de slachtoffers van de aardbevingen te helpen. Maar wat kun jij voor deze slachtoffers betekenen?

Misschien krijg je de beelden maar niet uit je hoofd: ingestorte gebouwen, lichamen die al dan niet levend onder het puin vandaan worden gehaald, mensen die in de vrieskou op straat moeten slapen. Verwoesting, verschrikking, wanhoop. Wat kun jij doen om de slachtoffers in Turkije en Syrië te helpen? We zetten de belangrijkste opties voor je op een rijtje.

Geef geld

Steun bijvoorbeeld Giro555, de stichting van elf samenwerkende hulporganisaties die bij uitzonderlijke rampen de handen ineen slaan. Jouw gift wordt ingezet voor directe hulp aan de slachtoffers van de aardbevingen. Geef je liever aan een kleinschaligere hulporganisatie? Ook organisaties als Open Doors en ZOA zetten zich samen met nog een aantal andere christelijke organisaties in om de aardbevingsslachtoffers bij te staan.

Doneer spullen

In heel Nederland zijn inzamelingsacties opgezet om de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië van voedsel en goederen te voorzien. Let op: niet alle spullen zijn even hard nodig. Veel spullen die niet direct nodig zijn, worden opgeslagen in opslagloodsen en dat zorgt voor een gebrek aan ruimte voor spullen die wél nodig zijn. Slachtoffers zijn het meeste geholpen met voedsel, dekens en tenten. Organisaties als Het Rode Kruis nemen zelfs helemaal geen spullen aan, omdat ze die beter in het gebied zelf kunnen inkopen.

Wil je toch iets doneren? Neem dan contact op met de hulpacties die bij jou in de buurt zijn opgezet, zoals die van de plaatselijke moskee of de Turkse of Syrische supermarkt. Deze mensen zijn wellicht bekend in het rampgebied en weten beter welke spullen er nodig zijn en waar wat terechtkomt.  

Bestel een kookboek

Zangeres Karsu brengt volgende maand haar nieuwe kookboek Karsu’s Kitchen uit, waarin ze meer dan 75 gerechten uit de Turkse keuken deelt. Omdat Karsu zelf familie heeft in het getroffen gebied en de lancering van haar kookboek samenvalt met de aardbevingen in Turkije en Syrië, heeft Karsu ervoor gekozen om alle winst van de pre-orderbestellingen te doneren aan de aardbevingsslachtoffers. Een beter cadeautje voor jezelf én je naaste bestaat bijna niet, toch? Bestellen kan hier!

Gerda Lok-Bijzet

Gerda Lok-Bijzet

Gerda (1989) is, naast eindredacteur van Meet you in the field, ook schrijver en literair vertaler. Ze houdt van boeken, koken, taartjes eten, een goede kop koffie en (trein)reizen. Op haar eigen introverte wijze strijdt ze voor een betere, gelijkere, vrouwvriendelijkere wereld. Ze woont met haar man en dochter in Zwolle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Het gevecht

Stille tranen lopen over zijn wangen en zijn pijn is voelbaar. Zonder dat ik ook nog maar iets over zijn verhaal weet, voel ik met hem mee.

Schaamte

Schaamte is een emotie die we als mens allemaal kennen en schaamte is een van de meest onderschatte emoties.

Meet you recenseert: Ieder moment heilig

Nog niet zolang geleden kreeg ik het boek ‘Ieder moment heilig’ in handen. Sinds ik meer lees over wat gebeden voor anderen betekenen, ontstond er in mij een zoektocht naar iets wat vergelijkbaar is met het Common Book of Prayer. En nu ís er een boek wat hierop lijkt, in het Nederlands uitgegeven! Dit boek is er voor iedereen die verlangt naar meer van God.

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl