Meet you recenseert: Ieder moment heilig

Nog niet zolang geleden kreeg ik het boek ‘Ieder moment heilig’ in handen. Sinds ik meer lees over wat gebeden voor anderen betekenen, ontstond er in mij een zoektocht naar iets wat vergelijkbaar is met het Common Book of Prayer. En nu ís er een boek wat hierop lijkt, in het Nederlands uitgegeven! Dit boek is er voor iedereen die verlangt naar meer van God.

Soms is bidden een hele uitdaging; zoeken naar woorden of soms zelfs geen woorden meer hebben. Wat helpend is dan dit mooie boek ‘Ieder moment heilig’, om terug te kunnen vallen op de gebeden die voor je geschreven zijn. De prachtige illustraties onderstrepen de gebeden in het boek.

In ieder moment

De auteur benadrukt dat bidden en spiritualiteit niet beperkt is tot speciale gelegenheden, maar dat er in ieder moment iets van heiligheid aanwezig is. Denk aan het zien van een zonsopkomt of zonsondergang, een ontmoeting met een mooi mens, het vieren van een verjaardag. Door dit boek te lezen word je aangemoedigd opzoek te gaan naar die heilige momenten én leer je woorden geven aan zulke momenten van heiligheid. Zodat je steeds meer van God gaat leren zien en omarmen in je leven.

In het boek zijn gebeden te vinden voor allerlei situaties. De auteur heeft ook een liturgische vorm geschreven bij enkele gebeden, zodat je die bij bepaalde gelegenheden kunt gebruiken. Zo geeft het boek je allerlei mogelijkheden om het leven met God meer te zoeken en te verdiepen.

Doorgewinterde gelovige

Om dit boek te lezen, hoef je geen perfecte of doorgewinterde gelovige te zijn. Het boek is toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar momenten van heiligheid, om daarin meer van God en het goddelijke te ervaren. Het boek nodigt je uit om in actie te komen, om bewuste keuzes te maken en vooral om aandachtig te leven. Echt een aanrader!

Ieder moment heilig, Douglas Kaine McKelvey. Uitgeverij KokBoekencentrum, ISBN 9789043539319

Annemieke Jansen

Annemieke Jansen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Het gevecht

Stille tranen lopen over zijn wangen en zijn pijn is voelbaar. Zonder dat ik ook nog maar iets over zijn verhaal weet, voel ik met hem mee.

Schaamte

Schaamte is een emotie die we als mens allemaal kennen en schaamte is een van de meest onderschatte emoties.

Zo kun jij een mentor zijn

In mijn vorige blog schreef ik over het vinden van een mentor. Als je ergens nieuw bent, hulp nodig hebt of gewoon af en toe met iemand wilt sparren, dan kan het erg fijn zijn om een mentor te hebben die met je meeloopt. Maar het kan ook waardevol zijn om dat wat jij geleerd hebt zelf weer door te geven. Daarom vertel ik je in deze blog meer over hoe jij een mentor kunt zíjn.

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl