De week van de vruchtbaarheid: deze 3 podcasts doorbreken het taboe op ongewenste kinderloosheid

Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland wordt 1 op de 30 kinderen geboren uit een IVF-ICSKI-behandeling. Toch is de kinderwens, en het niet in vervulling van die kinderwens, nog altijd een onderwerp dat niet zomaar bij het koffieapparaat besproken wordt. Onterecht, vonden Anne-Mar Zwart, Malou van der Starre en Annerieke Laar. Alle drie maakten ze een podcast over hun eigen ervaringen. En die van anderen.

1. Willen jullie geen kinderen?

In Willen jullie geen kinderen? Doorbreekt EO-presentatrice Anne-Mar Zwart het taboe op praten over een kinderwens. Ze deelt welk traject er aan haar eigen kinderwens voorafging gaat in gesprek met ervaringsdeskundigen en professionals. Klopt het dat er steeds meer stellen zijn die medische hulp nodig hebben bij zwanger worden? Wat doe je als je officieel ‘uitbehandeld’ bent? En hoe ga je om met de soms nogal botte opmerkingen van je omgeving? In zeven afleveringen vertelt ze je alle ins en outs.

2. Eitje

Marlou van der Starre is dertiger en heeft een grote kinderwens. Ze heeft alleen één probleem: ze is single. En de stap om single moeder te worden, die ziet ze niet zo zitten. Want dat was toch niet het plaatje dat ze voor ogen had? Wanneer ze het toch probeert, blijkt het ook nog eens niet te lukken. Wat nu? In haar podcast Eitje praat ze met vrienden en bekenden voor wie het krijgen van kinderen ook geen vanzelfsprekendheid is.

3. De Kinderwens Podcast

Annerieke Laar is natuurgeneeskundige en gezondheidscoach voor stellen met een kinderwens. In De Kinderwens Podcast bespreekt ze wat jij als vrouw zelf kan doen om je vruchtbaarheid te vergroten, zodat je gezond en fit zwanger kunt worden. Wil je meer weten over je menstruatiecyclus, de relatie tussen gezonde voeding en zwanger worden en wanneer je de stap naar IVF moet zetten? Annerieke praat je bij.  

Gerda

Gerda

Gerda (1989) is, naast eindredacteur van Meet you in the field, ook schrijver en literair vertaler. Ze houdt van boeken, koken, taartjes eten, een goede kop koffie en (trein)reizen. Op haar eigen introverte wijze strijdt ze voor een betere, gelijkere, vrouwvriendelijkere wereld. Ze woont met haar man en dochter in Zwolle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Vier alternatieven voor Black Friday (die uiteindelijk veel goedkoper zijn)

De maand november is nog maar nauwelijks begonnen of de eerste campagnes vliegen je al om de oren: ‘Be prepared! Straks is het Black Friday! Welke items ga jij met megaveel korting scoren?’ Het klinkt aantrekkelijk, zo’n Black Friday. Want wie wil er nou niet shoppen tegen bijzonder lage prijzen? Zeker nu de decembermaand voor de deur staat en je nog tientallen sinterklaas-  en kerstaankopen moet doen. Maar begint jouw geweten niet ook altijd een beetje te knagen als je je winkelmandje vol spullen gooit? Want hoe duurzaam is het eigenlijk, zo’n Black Friday? En dat in een wereld waarin het vrijwel onmogelijk lijkt om de klimaatdoelen te halen?

Waarom de misstanden bij DWDD symbool staan voor een veel groter probleem

‘Wij wisten dat als presentatoren onder druk staan, het moeilijk voor ze is om zich altijd goed te gedragen,’ was het excuus van BNN-VARA toen de misstanden bij De Wereld Draait Door bekend werden. Dat het juist die extreme druk is die ervoor zorgt dat er zoveel grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt op veel redacties van grote televisieprogramma’s, daar hoor je niemand over. Nee, het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk kan en mag niet zomaar worden goedgepraat. Maar, vraag ik me af, wie of wat zorgde er dan voor dat hij zo onder druk kwam te staan? Zijn de hoge kwaliteitseisen die in de televisiewereld worden gesteld geen onderdeel van een veel groter probleem?  

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl