De week van de vruchtbaarheid: deze 3 podcasts doorbreken het taboe op ongewenste kinderloosheid

Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland wordt 1 op de 30 kinderen geboren uit een IVF-ICSKI-behandeling. Toch is de kinderwens, en het niet in vervulling van die kinderwens, nog altijd een onderwerp dat niet zomaar bij het koffieapparaat besproken wordt. Onterecht, vonden Anne-Mar Zwart, Malou van der Starre en Annerieke Laar. Alle drie maakten ze een podcast over hun eigen ervaringen. En die van anderen.

1. Willen jullie geen kinderen?

In Willen jullie geen kinderen? Doorbreekt EO-presentatrice Anne-Mar Zwart het taboe op praten over een kinderwens. Ze deelt welk traject er aan haar eigen kinderwens voorafging gaat in gesprek met ervaringsdeskundigen en professionals. Klopt het dat er steeds meer stellen zijn die medische hulp nodig hebben bij zwanger worden? Wat doe je als je officieel ‘uitbehandeld’ bent? En hoe ga je om met de soms nogal botte opmerkingen van je omgeving? In zeven afleveringen vertelt ze je alle ins en outs.

2. Eitje

Marlou van der Starre is dertiger en heeft een grote kinderwens. Ze heeft alleen één probleem: ze is single. En de stap om single moeder te worden, die ziet ze niet zo zitten. Want dat was toch niet het plaatje dat ze voor ogen had? Wanneer ze het toch probeert, blijkt het ook nog eens niet te lukken. Wat nu? In haar podcast Eitje praat ze met vrienden en bekenden voor wie het krijgen van kinderen ook geen vanzelfsprekendheid is.

3. De Kinderwens Podcast

Annerieke Laar is natuurgeneeskundige en gezondheidscoach voor stellen met een kinderwens. In De Kinderwens Podcast bespreekt ze wat jij als vrouw zelf kan doen om je vruchtbaarheid te vergroten, zodat je gezond en fit zwanger kunt worden. Wil je meer weten over je menstruatiecyclus, de relatie tussen gezonde voeding en zwanger worden en wanneer je de stap naar IVF moet zetten? Annerieke praat je bij.  

Gerda Lok-Bijzet

Gerda Lok-Bijzet

Gerda (1989) is, naast eindredacteur van Meet you in the field, ook schrijver en literair vertaler. Ze houdt van boeken, koken, taartjes eten, een goede kop koffie en (trein)reizen. Op haar eigen introverte wijze strijdt ze voor een betere, gelijkere, vrouwvriendelijkere wereld. Ze woont met haar man en dochter in Zwolle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

De mythe van het maagdenvlies

Over seks doen regelmatig verkeerde ideeën de ronde. Helaas worden deze onjuiste ‘waarheden’ nog steeds doorverteld aan de volgende generatie. Eén hardnekkige mythe wil ik in deze blog onder de aandacht brengen, namelijk die over het ‘maagdenvlies’.

Annemieke vraagt zich af: kan die kerk niet gewoon een tijdje dicht?

De kerk en ik is een lang verhaal. Ik groeide op in een streng reformatorisch stadje, ging naar een reformatorische basisschool en reformatorisch voortgezet onderwijs. Op maandagavond naar de catechisatie, op vrijdagavond naar de bijeenkomst van de jeugdvereniging. En op zondag twee keer naar de kerk.

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl