Losertheologie: God voor de zoekers en de buitenstaanders

Vandaag verschijnt bij Kok Boekencentrum het boek Losertheologie, de persoonlijke zoektocht van Carmen Stoetzer-Melissant – theoloog en predikant, maar dan buiten de gebaande wegen. Carmen staat op de preekstoel met tatoeages en een neuspiercing. In haar boek doet ze verslag van haar relatie met God, een hobbelige weg met aan het eind een prachtig uitzicht: een plek in de kerk die bij haar past. Ondanks haar faalangst, littekens en verleden groeit ze naar het licht toe. Vandaag mogen we een hoofdstuk van Losertheologie met je delen.

Losertheologie: voor kerkverlaters en kerkblijvers

Het boek pleit ervoor om buiten de hokjes en vakjes te kijken die we samen hebben gemaakt: niet alleen de vrouw op de preekstoel, maar ook de niet-perfecten in de kerk: zij die weleens schelden, drinken of roken, die seks hadden voor het huwelijk, die geen geld geven aan goede doelen. Of zij die zich niet kunnen vinden in het bekende man-vrouw-plaatje van seksualiteit en geaardheid. Ook voor hen, zegt het boek, is er ruimte in de kerk. Juist als ze niet meer durven.

Lees alvast een hoofdstuk

Benieuwd geworden naar het boek? Hier lees je alvast de eerste hoofdstukken:

Of ben je meteen enthousiast? Hier kun je het boek bestellen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees hier ook:

‘Een zwangerschap kan om meerdere redenen ongewenst zijn’

Sinds bekend is dat het Amerikaanse Hooggerechtshof het federale recht op abortus mogelijk wil afschaffen, zie ik mijn Instafeed ontploffen. Voor- én tegenstanders van abortus lijken wel steeds feller te worden in hun standpunten. En dat zet me aan het denken: hoe sta ik zelf eigenlijk in deze discussie? En in hoeverre spelen de normen en waarden die ik mijn christelijke opvoeding meekreeg daarin nog een rol?

Om niet te vergeten: ‘this girl is on fire’

Gister in de auto met de radio hard. Alicia Keys zingt: “This girl is on fire, this girl is on fire.” Ik doe mee, lekker hard, en trommelend op m’n stuur: “Looks like a girl, but she’s a flame!”

Plasticvrije alternatieven – tips en tricks

We schreven het eerder al: de dreigende berichten over klimaatverandering kunnen verlammend werken. Hoe kan jij nog je steentje bijdragen? Waar moet je dan beginnen? Het is dan fijn om in oplossingen en praktische handvatten te denken. Te beginnen bij het begin: wat kan jij in jouw eigen leven veranderen? Hanne-Maria, volger van Meet you in the field, denkt na over plasticvrije alternatieven: ‘Al leven wij beslist niet plasticvrij, we proberen wel te investeren in plasticvrije alternatieven.’ In deze blog zetten we haar tips op een rijtje.