Cellulitis, afwijzing en angsten delen op social media – durf jij het?

Als we social media mogen geloven lijkt het steeds meer oké te zijn om je vetrollen, ingegroeide haren en cellulitis te laten zien. Weg met fatshaming en filters, hallo bodypositivity! Er zijn ook een hoop coaches te vinden die posts schrijven over verlating, hechting, afwijzing en meer van zulke emotionele dingen. Misschien plaats je zelf ook weleens iets over je off-day waarin de kinderen niet luisterden, je twijfelde of je wel slank genoeg bent, je het overzicht verloor. En yes: blijf dat delen please!

De donkere kanten van jezelf

Maar durf je ook te laten zien hoe rot je je voelt nadat je bent afgewezen voor een baan die je graag wilde hebben? Of kun je erkennen dat je terug bent gevallen in een negatief patroon, waarvan je dacht het allang achter je te hebben gelaten? Een date die niet ging zoals je hoopte? Geldzorgen? Leren leven met het idee dat je iemand niet zo goed hebt behandeld omdat je vanuit je egoïsme handelde? De donkere kanten van jezelf laten zien, momenten waar je echt niet trots op bent; heb je daar wel eens een post of story over gedeeld? Ik hoor je denken: Wat bedoel je, moet ik al die innerlijke lelijke dingen gaan delen? Uhm, ik dacht het niet, vrouw. Ik heb een beter idee: kunnen we die ugliness alsjeblieft verstoppen op plekken waar ze nooit meer gevonden worden en snel een beetje?!

Roemen in zwakheid

Chill, lieverd. Het is allemaal menselijk, we zijn nou eenmaal imperfecte wezens. Ieder van ons heeft te dealen met schaamte, afwijzing, egoïsme en perfectionisme dat resulteert in keihard falen. Maar weet dat je zwakte je kracht kan worden; zie het als een opstapje naar een nieuw level van persoonlijke groei. Durf achterom te kijken naar de stappen die je al hebt gezet. Die baan die je graag wilde, hoeveel moed heb je moeten verzamelen om uiteindelijk te solliciteren? Weer daten na een liefdesbreuk: we weten allemaal hoe ongelooflijk kwetsbaar dat voelt en toch heb je het gedaan! Sorry zeggen wanneer je iemand hebt gekwetst, takes a whole lot of courage.

Een onderdeel van je mozaïek

Kwetsbaarheid geeft ruimte voor kracht, maar alleen als je die donkere kanten durft te zien. Jouw fouten definiëren niet wie je bent. Ze zijn deel van jouw verhaal, als een mozaïek leg je dat donkere stukje in je leven. Tentoongesteld en deel van een groter geheel, deel van jouw unieke levensverhaal. Durf dat steentje te (laten) zien, want we hebben allemaal zulke donkere steentjes in ons leven.

Vervolg je pad op de klinkers van mildheid en genade

We hebben ons allemaal weleens laten leiden door schuld en schaamte. We zijn allemaal weleens afgewezen. We hebben allemaal wel eens een ander de regie over ons leven laten pakken, zonder stil te staan bij wat je zelf eigenlijk wilt. Angst is voor geen enkel mens een onbekende emotie. Er is niemand die een ander nooit heeft gekwetst. Je realiseert je dat je niet altijd vanuit (zelf)liefde hebt gehandeld, maar je mag je pad verder vervolgen op de klinkers van mildheid en genade. Het feit dat je je bewust bent van al deze dingen maken je een schitterend, groeiend en authentiek persoon. Vier jezelf, met al je zwakheden en al je ugliness; het maakt je prachtig. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees hier ook:

‘Een zwangerschap kan om meerdere redenen ongewenst zijn’

Sinds bekend is dat het Amerikaanse Hooggerechtshof het federale recht op abortus mogelijk wil afschaffen, zie ik mijn Instafeed ontploffen. Voor- én tegenstanders van abortus lijken wel steeds feller te worden in hun standpunten. En dat zet me aan het denken: hoe sta ik zelf eigenlijk in deze discussie? En in hoeverre spelen de normen en waarden die ik mijn christelijke opvoeding meekreeg daarin nog een rol?

Om niet te vergeten: ‘this girl is on fire’

Gister in de auto met de radio hard. Alicia Keys zingt: “This girl is on fire, this girl is on fire.” Ik doe mee, lekker hard, en trommelend op m’n stuur: “Looks like a girl, but she’s a flame!”

Plasticvrije alternatieven – tips en tricks

We schreven het eerder al: de dreigende berichten over klimaatverandering kunnen verlammend werken. Hoe kan jij nog je steentje bijdragen? Waar moet je dan beginnen? Het is dan fijn om in oplossingen en praktische handvatten te denken. Te beginnen bij het begin: wat kan jij in jouw eigen leven veranderen? Hanne-Maria, volger van Meet you in the field, denkt na over plasticvrije alternatieven: ‘Al leven wij beslist niet plasticvrij, we proberen wel te investeren in plasticvrije alternatieven.’ In deze blog zetten we haar tips op een rijtje.