Cellulitis, afwijzing en angsten delen op social media

Als we social media mogen geloven lijkt het steeds meer oké te zijn om je vetrollen, ingegroeide haren en cellulitis te laten zien. Weg met fatshaming en filters, hallo bodypositivity! Er zijn ook een hoop coaches te vinden die posts schrijven over verlating, hechting, afwijzing en meer van zulke emotionele dingen. Misschien plaats je zelf ook weleens iets op social media over je off-day waarin de kinderen niet luisterden, je twijfelde of je wel slank genoeg bent, je het overzicht verloor. En yes: blijf dat delen please!

De donkere kanten van jezelf

Maar durf je ook te laten zien hoe rot je je voelt nadat je bent afgewezen voor een baan die je graag wilde hebben? Of kun je erkennen dat je terug bent gevallen in een negatief patroon, waarvan je dacht het allang achter je te hebben gelaten? Een date die niet ging zoals je hoopte? Geldzorgen? Leren leven met het idee dat je iemand niet zo goed hebt behandeld omdat je vanuit je egoïsme handelde? De donkere kanten van jezelf laten zien, momenten waar je echt niet trots op bent; heb je daar wel eens een post of story over gedeeld op social media? Ik hoor je denken: Wat bedoel je, moet ik al die innerlijke lelijke dingen gaan delen? Uhm, ik dacht het niet, vrouw. Ik heb een beter idee: kunnen we die ugliness alsjeblieft verstoppen op plekken waar ze nooit meer gevonden worden en snel een beetje?!

Roemen in zwakheid

Chill, lieverd. Het is allemaal menselijk, we zijn nou eenmaal imperfecte wezens. Ieder van ons heeft te dealen met schaamte, afwijzing, egoïsme en perfectionisme dat resulteert in keihard falen. Maar weet dat je zwakte je kracht kan worden; zie het als een opstapje naar een nieuw level van persoonlijke groei. Durf achterom te kijken naar de stappen die je al hebt gezet. Die baan die je graag wilde, hoeveel moed heb je moeten verzamelen om uiteindelijk te solliciteren? Weer daten na een liefdesbreuk: we weten allemaal hoe ongelooflijk kwetsbaar dat voelt en toch heb je het gedaan! Sorry zeggen wanneer je iemand hebt gekwetst, takes a whole lot of courage.

Een onderdeel van je mozaïek

Kwetsbaarheid geeft ruimte voor kracht, maar alleen als je die donkere kanten durft te zien. Jouw fouten definiëren niet wie je bent. Ze zijn deel van jouw verhaal, als een mozaïek leg je dat donkere stukje in je leven. Tentoongesteld en deel van een groter geheel, deel van jouw unieke levensverhaal. Durf dat steentje te (laten) zien, want we hebben allemaal zulke donkere steentjes in ons leven.

Vervolg je pad op de klinkers van mildheid en genade

We hebben ons allemaal weleens laten leiden door schuld en schaamte. We zijn allemaal weleens afgewezen. We hebben allemaal wel eens een ander de regie over ons leven laten pakken, zonder stil te staan bij wat je zelf eigenlijk wilt. Angst is voor geen enkel mens een onbekende emotie. Er is niemand die een ander nooit heeft gekwetst. Je realiseert je dat je niet altijd vanuit (zelf)liefde hebt gehandeld, maar je mag je pad verder vervolgen op de klinkers van mildheid en genade. Het feit dat je je bewust bent van al deze dingen maken je een schitterend, groeiend en authentiek persoon. Vier jezelf, met al je zwakheden en al je ugliness; het maakt je prachtig. 

Lees ook

Ischa Birtantie

Ischa Birtantie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Het gevecht

Stille tranen lopen over zijn wangen en zijn pijn is voelbaar. Zonder dat ik ook nog maar iets over zijn verhaal weet, voel ik met hem mee.

Schaamte

Schaamte is een emotie die we als mens allemaal kennen en schaamte is een van de meest onderschatte emoties.

Meet you recenseert: Ieder moment heilig

Nog niet zolang geleden kreeg ik het boek ‘Ieder moment heilig’ in handen. Sinds ik meer lees over wat gebeden voor anderen betekenen, ontstond er in mij een zoektocht naar iets wat vergelijkbaar is met het Common Book of Prayer. En nu ís er een boek wat hierop lijkt, in het Nederlands uitgegeven! Dit boek is er voor iedereen die verlangt naar meer van God.

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl