De echte familie von Trapp

Het begon bij grootvader August Trapp, commandant bij de Oostenrijkse marine. Tijdens een storm heeft August bijna de gehele bemanning van zijn schip gered en werd hij door de Oostenrijkse Keizer Franz Joseph I tot ridder geslagen. Op dat moment veranderde de achternaam Trapp in Von Trapp.

In 1911 trouwde de zoon van August, Georg von Trapp, op 31-jarige leeftijd met Agathe Whitehead. Samen kregen zij zeven kinderen. In de eerste wereldoorlog diende Georg op een duikboot en het gezin bracht de oorlogsjaren door aan de oever van het meer Zell am See. In 1922 overleed Agathe aan de roodvok, en verhuisde Georg naar Aigen. Daar vormde Georg en zijn kinderen al een Schrammelquartett.


De von Trapp familie in hun huis

Toen het jongste kind ziek werd, haalde Georg de non Gustl Kutschera in huis om voor zijn kinderen te zorgen. En hier begint het verhaal van The Sound of Music. In november 1927 trouwde Georg met Gustl, niet zozeer uit liefde maar omdat het voor de hand lag. Samen kregen zij nog 2 kinderen.

In 1933 ging de bank failliet waar het geld van de Von Trapps opstond. Op dit moment ging de familie professioneel musiceren om rond te komen. In 1938, vlak na de inval van de Duitsers, vertrok de familie richting de VS. Hier zouden ze beroemd worden als de Trapp family singers. In 1947 overleed Georg, in 1987 overleed Gustl.

De echte familie von Trapp

Puur Vandaag

Puur Vandaag

1 gedachte over “De echte familie von Trapp”

  1. Odette Maas-Steijger

    Leuk bericht. Op 21 februari is er het programma op zoek naar Maria. Ze zoeken een hoofdrol voor de Mucical The sound of music. Nu weet ik dat deze artikel daarover gaat. Bedankt Puur dat jullie er zijn. Jullie zijn geweldig. Groeten, Odette Maas-Steijger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

De mythe van het maagdenvlies

Over seks doen regelmatig verkeerde ideeën de ronde. Helaas worden deze onjuiste ‘waarheden’ nog steeds doorverteld aan de volgende generatie. Eén hardnekkige mythe wil ik in deze blog onder de aandacht brengen, namelijk die over het ‘maagdenvlies’.

Annemieke vraagt zich af: kan die kerk niet gewoon een tijdje dicht?

De kerk en ik is een lang verhaal. Ik groeide op in een streng reformatorisch stadje, ging naar een reformatorische basisschool en reformatorisch voortgezet onderwijs. Op maandagavond naar de catechisatie, op vrijdagavond naar de bijeenkomst van de jeugdvereniging. En op zondag twee keer naar de kerk.

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl