Eline onderzoekt… een datenight thuis

Datenight thuis

Zo ergens halverwege coronatijd begonnen mijn man Johannes en ik met datenights thuis. De ene vrijdagavond verzon hij een activiteit en dan ik weer eentje. Dat varieerde van kaasfonduen, een diner bestellen, vragenkaartjes, een vuurtje stoken in de tuin of bingo spelen met zelfgemaakte beloningen als een van ons bingo had. Ik was de initiatiefnemer hiervan omdat ik de behoefte voelde dat hij af en toe met een plan kwam en ik het niet elke keer hoefde te bedenken. Het pakte heel leuk uit maar verslofte ook weer. Hoewel we het kaasfondueen nog regelmatig op vrijdagavond doen, na een drukke werkweek. Een mooi moment om even bij te kletsen (als de kids op bed liggen).

Datenight met een verrassingspakket

Maar toch kriebelde het om het weer op te pakken en kwam Up2date op mijn pad. Via hen kun je verschillende datepakketten voor thuis bestellen voor een klein prijsje. Ook kun je bij hen datedagen bestellen, waarbij zij dan een plan voor je maken.

Dus. Vrijdagavond. Kinderen op bed, drankje erbij. Eigenlijk zijn we moe. Normaalgesproken waren we op de bank gegaan met een serie. Maar we willen dit. Tijd om de doos open te maken! In de doos zitten drie enveloppen met daarop de woorden: Vechten, Verwonderen, Verbinding. Ik ga natuurlijk niet uitgebreid uit de doeken doen wat er allemaal in zit en wat voor opdrachten je moet doen, want dan help ik het concept om zeep maar zal wel wat beschrijven.

Waardering

We beginnen met wat competitiespelletjes, die ons aan het lachen maken en toch ook een beetje fanatiek maken. Het brengt meteen de sfeer erin. Vervolgens maken we de tweede envelop open. Iets met elkaar waardering geven. En wauw, ik voel me gewaardeerd. ‘Ik zou niets aan jou willen veranderen. Echt niet’, zegt hij. Er zijn dagen dat ik denk dat het wel fijn voor hem zou zijn als er iets aan mij verandert: Geklaag over mijn gewicht, mijn nogal losse uitgavenpatroon, moodswings etc etc. Maar nee, ik ben goed zo, voor hem. En dat wéét ik ook maar het uitgesproken horen worden, zo expliciet…

De vele vragen en het nadenken over van alles brengen ook gesprekken over andere onderwerpen op gang. Johannes vertelt veel over zijn werk en hoewel we vaak en veel bijpraten, komen we toch echt een laag dieper. Deze datebox werkt als een soort motortje, als aanjager van verbinding en diepe(re) gesprekken. En het beste: ook hij vond het leuk (‘maar niet meteen elke week nu’). Oke, genoteerd.

De box kun je bestellen bij https://www.up-2-date.nl/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees hier ook:

‘Een zwangerschap kan om meerdere redenen ongewenst zijn’

Sinds bekend is dat het Amerikaanse Hooggerechtshof het federale recht op abortus mogelijk wil afschaffen, zie ik mijn Instafeed ontploffen. Voor- én tegenstanders van abortus lijken wel steeds feller te worden in hun standpunten. En dat zet me aan het denken: hoe sta ik zelf eigenlijk in deze discussie? En in hoeverre spelen de normen en waarden die ik mijn christelijke opvoeding meekreeg daarin nog een rol?

Om niet te vergeten: ‘this girl is on fire’

Gister in de auto met de radio hard. Alicia Keys zingt: “This girl is on fire, this girl is on fire.” Ik doe mee, lekker hard, en trommelend op m’n stuur: “Looks like a girl, but she’s a flame!”

Plasticvrije alternatieven – tips en tricks

We schreven het eerder al: de dreigende berichten over klimaatverandering kunnen verlammend werken. Hoe kan jij nog je steentje bijdragen? Waar moet je dan beginnen? Het is dan fijn om in oplossingen en praktische handvatten te denken. Te beginnen bij het begin: wat kan jij in jouw eigen leven veranderen? Hanne-Maria, volger van Meet you in the field, denkt na over plasticvrije alternatieven: ‘Al leven wij beslist niet plasticvrij, we proberen wel te investeren in plasticvrije alternatieven.’ In deze blog zetten we haar tips op een rijtje.