‘Zo is God’: het nieuwe prentenboek van Rachel Held Evans

Header Zo is God

Afgelopen week verscheen bij Kok Boekencentrum het prentenboek Zo is God, geschreven door Rachel Held Evans. In 2019 overleed zij door ziekte en na haar overlijden zijn haar boekideeën uitgewerkt door haar omgeving. Zo is God is daar een voorbeeld van: het kinderboek licht met poëtische teksten en prachtige illustraties toe wie God voor kinderen kan zijn. Vandaag delen we een paar pagina’s met je.

Een progressief christelijk geluid

Rachel Held Evans is onder christenen een veel gelezen auteur. De reden van haar populariteit is misschien te danken aan haar kritische standpunten ten opzichte van veel christelijke ‘heilige huisjes’, die ze niet onder stoelen of banken stak. Abortus, racisme, vrouwenrechten en steun voor Donald Trump waren onderwerpen die ze bijvoorbeeld graag op haar blog de revue liet passeren.

Zo is God

In het rijk geïllustreerde prentenboek denkt Held Evans met de (jonge) lezers na over het beeld dat zij van God kunnen hebben. ‘God is als een rivier, die altijd stroomt en leven geeft’, en ‘God is als een tuinman, geduldig en zorgzaam. God plant, geeft water, haalt onkruid weg en bemest de aarde, zodat alles wat goed is de voedende zon kan zoeken en kan groeien.’ God als danser, herder, kunstenaar, de wind, de vlam van een kaars, een veilig fort: er wordt een heel divers beeld neergezet. Een boek waarin je kind God kan leren kennen, maar dat je ook als ouder nieuwe inzichten kan geven.

Klik hier om de eerste pagina’s te downloaden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees hier ook:

‘Een zwangerschap kan om meerdere redenen ongewenst zijn’

Sinds bekend is dat het Amerikaanse Hooggerechtshof het federale recht op abortus mogelijk wil afschaffen, zie ik mijn Instafeed ontploffen. Voor- én tegenstanders van abortus lijken wel steeds feller te worden in hun standpunten. En dat zet me aan het denken: hoe sta ik zelf eigenlijk in deze discussie? En in hoeverre spelen de normen en waarden die ik mijn christelijke opvoeding meekreeg daarin nog een rol?

Om niet te vergeten: ‘this girl is on fire’

Gister in de auto met de radio hard. Alicia Keys zingt: “This girl is on fire, this girl is on fire.” Ik doe mee, lekker hard, en trommelend op m’n stuur: “Looks like a girl, but she’s a flame!”

Plasticvrije alternatieven – tips en tricks

We schreven het eerder al: de dreigende berichten over klimaatverandering kunnen verlammend werken. Hoe kan jij nog je steentje bijdragen? Waar moet je dan beginnen? Het is dan fijn om in oplossingen en praktische handvatten te denken. Te beginnen bij het begin: wat kan jij in jouw eigen leven veranderen? Hanne-Maria, volger van Meet you in the field, denkt na over plasticvrije alternatieven: ‘Al leven wij beslist niet plasticvrij, we proberen wel te investeren in plasticvrije alternatieven.’ In deze blog zetten we haar tips op een rijtje.