‘Zo is God’: het nieuwe prentenboek van Rachel Held Evans

Header Zo is God

Afgelopen week verscheen bij Kok Boekencentrum het prentenboek Zo is God, geschreven door Rachel Held Evans. In 2019 overleed zij door ziekte en na haar overlijden zijn haar boekideeën uitgewerkt door haar omgeving. Zo is God is daar een voorbeeld van: het kinderboek licht met poëtische teksten en prachtige illustraties toe wie God voor kinderen kan zijn. Vandaag delen we een paar pagina’s met je.

Een progressief christelijk geluid

Rachel Held Evans is onder christenen een veel gelezen auteur. De reden van haar populariteit is misschien te danken aan haar kritische standpunten ten opzichte van veel christelijke ‘heilige huisjes’, die ze niet onder stoelen of banken stak. Abortus, racisme, vrouwenrechten en steun voor Donald Trump waren onderwerpen die ze bijvoorbeeld graag op haar blog de revue liet passeren.

Zo is God

In het rijk geïllustreerde prentenboek denkt Held Evans met de (jonge) lezers na over het beeld dat zij van God kunnen hebben. ‘God is als een rivier, die altijd stroomt en leven geeft’, en ‘God is als een tuinman, geduldig en zorgzaam. God plant, geeft water, haalt onkruid weg en bemest de aarde, zodat alles wat goed is de voedende zon kan zoeken en kan groeien.’ God als danser, herder, kunstenaar, de wind, de vlam van een kaars, een veilig fort: er wordt een heel divers beeld neergezet. Een boek waarin je kind God kan leren kennen, maar dat je ook als ouder nieuwe inzichten kan geven.

Klik hier om de eerste pagina’s te downloaden.

Ellen

Ellen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Vier alternatieven voor Black Friday (die uiteindelijk veel goedkoper zijn)

De maand november is nog maar nauwelijks begonnen of de eerste campagnes vliegen je al om de oren: ‘Be prepared! Straks is het Black Friday! Welke items ga jij met megaveel korting scoren?’ Het klinkt aantrekkelijk, zo’n Black Friday. Want wie wil er nou niet shoppen tegen bijzonder lage prijzen? Zeker nu de decembermaand voor de deur staat en je nog tientallen sinterklaas-  en kerstaankopen moet doen. Maar begint jouw geweten niet ook altijd een beetje te knagen als je je winkelmandje vol spullen gooit? Want hoe duurzaam is het eigenlijk, zo’n Black Friday? En dat in een wereld waarin het vrijwel onmogelijk lijkt om de klimaatdoelen te halen?

Waarom de misstanden bij DWDD symbool staan voor een veel groter probleem

‘Wij wisten dat als presentatoren onder druk staan, het moeilijk voor ze is om zich altijd goed te gedragen,’ was het excuus van BNN-VARA toen de misstanden bij De Wereld Draait Door bekend werden. Dat het juist die extreme druk is die ervoor zorgt dat er zoveel grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt op veel redacties van grote televisieprogramma’s, daar hoor je niemand over. Nee, het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk kan en mag niet zomaar worden goedgepraat. Maar, vraag ik me af, wie of wat zorgde er dan voor dat hij zo onder druk kwam te staan? Zijn de hoge kwaliteitseisen die in de televisiewereld worden gesteld geen onderdeel van een veel groter probleem?  

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl