Inspirerend voorjaar: vijf boeken om geïnspireerd het voorjaar in te gaan

Nu de dagen weer langer worden en de zon vaker schijnt, voel jij het misschien ook wel: je hebt meer energie. En dat is niet zo gek, want dag- en zonlicht zorgen ervoor dat we meer gelukshormonen aanmaken. Logisch dus dat we ons in het voorjaar vaak een stuk energieker en happier voelen dan in de winter. Heb jij, net als wij, ook zin om die gelukshormonen maximaal te beïnvloeden? Zet dan onderstaande boeken op je leeslijstje en ga geïnspireerd het voorjaar in!

1. Zegen deze chaos

Zegen deze chaos is een gebedenboek voor moeders. Iedere moeder worstelt weleens met emoties die ze niet hardop durft uit te spreken. Bestsellerauteur Bunmi Laditan herkent dat, en juist daarom schreef ze dit eerlijke, verfrissende boek vol gebeden voor haar kinderen. Van driftbuien tot slapeloze nachten, van naar de speeltuin gaan terwijl je eigenlijk geen zin hebt tot worstelen met je eigen ongeduld; alles komt voorbij in Laditans gebedenboek. Kun jij ook wel wat gebedsinspiratie gebruiken voor je gezin? Leg dit boekje dan op je nachtkastje. Want zeg nou zelf, wat is er nou krachtiger dan gebed voor je kinderen?
Bestel hier!Zegen deze chaos, Bunmi Laditan. Uitgeverij KokBoekencentrum, ISBN 9789029734301

2.  Overprikkeld brein

Heb jij ook het gevoel dat je altijd aar ‘aan staat’? De continue prikkels die je via social media binnenkrijgt, de prestatiedruk waar onze samenleving aan lijdt… Het kan er allemaal voor zorgen dat onze hersens overprikkeld raken. Ondernemer en brain-balance-expert Charlotte Labee deelt in Overprikkeld brein de nieuwste (neuro-)wetenschappelijke inzichten over ons overprikkelde en oververmoeide brein. Ze geeft in haar boek tips om overprikkeling te herkennen en concrete handvatten om je leven wat meer in balans te krijgen. Met concrete stappen helpt ze je om je brein weer tot rust te brengen.
Bestel hier!Overprikkeld brein, Charlotte Labee. Kosmos Uitgevers, ISBN 9789043924887

3. Rebelleren voor het leven

Rozemarijn van ’t Einde is theoloog en overtuigd scheppingsactivist. Hoe komt een theoloog terecht op een klimaatdemonstratie op de A12? En hoe reageert haar omgeving op haar activisme, dat soms best heftige gevolgen heeft? In haar boek Rebelleren voor het leven vertelt Rozemarijn openhartig over haar eigen kwetsbare gezondheid en haar passie om het klimaat te redden. Ze neemt je aan de hand mee in de wereld van de klimaatbeweging en deelt humoristische, maar ook heel waardevolle, ervaringen en inzichten hoe ook jij de wereld tot een betere plek kunt maken.
Bestel hier!Rebelleren voor het leven, Rozemarijn van ’t Einde. KokBoekencentrum Uitgevers, ISBN 9789043539449

4. De hemel is altijd paars

Arghavan is een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont. Terwijl ze haar best doet om een nieuw leven op te bouwen, wordt ze achtervolgd door herinneringen aan haar jeugd in Iran. Een jeugd die mooi en liefdevol begon, maar algauw een negatieve wending nam toen haar moeder plotseling de benen nam, haar vader verslaafd raakte aan opium en zij besloot naar Nederland te vluchten. Ze komt terecht in Amsterdam, waar ze vriendschap sluit met de meest bijzondere paradijsvogels, maar tegelijkertijd beseft dat niemand in haar nieuwe land écht de behoefte lijkt te voelen om met de ander verbonden te zijn. Tot ze verliefd wordt op een jonge muzikant… De hemel is altijd paars is een prachtige debuutroman over liefde en verlangen, de kracht van herinneringen en de zoektocht naar echte, diepgaande verbondenheid.
Bestel hier!De hemel is altijd paars, Sholeh Rezazadeh. Ambo|Anthos, ISBN 9789026346118

5. Wormmaan

Mariken Heitman (1983) won in 2022 de Libris Literatuurprijs met haar roman Wormmaan. Het boek gaat over Elke, die na een tegenslag op haar werk met een vergeten erwtenras naar een Waddeneiland vertrekt. Ze wilde erwt terugbrengen naar zijn wilde kern. Maar dan dringt het tot Elke door dat ze met het erwtenras hetzelfde doet als de maatschappij met haar doet: proberen te vormen, soms tegen wil en dank. Maar wat blijft er over als je alles afpelt wat je door anderen is opgedrongen? Wormmaan is een ontroerende zoektocht naar oorsprong, identiteit en betekenis.
Bestel hier!Wormmaan, Mariken Heitman. Atlas Contact, ISBN 9789025470722
Gerda Lok-Bijzet

Gerda Lok-Bijzet

Gerda (1989) is, naast eindredacteur van Meet you in the field, ook schrijver en literair vertaler. Ze houdt van boeken, koken, taartjes eten, een goede kop koffie en (trein)reizen. Op haar eigen introverte wijze strijdt ze voor een betere, gelijkere, vrouwvriendelijkere wereld. Ze woont met haar man en dochter in Zwolle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Het gevecht

Stille tranen lopen over zijn wangen en zijn pijn is voelbaar. Zonder dat ik ook nog maar iets over zijn verhaal weet, voel ik met hem mee.

Schaamte

Schaamte is een emotie die we als mens allemaal kennen en schaamte is een van de meest onderschatte emoties.

Meet you recenseert: Ieder moment heilig

Nog niet zolang geleden kreeg ik het boek ‘Ieder moment heilig’ in handen. Sinds ik meer lees over wat gebeden voor anderen betekenen, ontstond er in mij een zoektocht naar iets wat vergelijkbaar is met het Common Book of Prayer. En nu ís er een boek wat hierop lijkt, in het Nederlands uitgegeven! Dit boek is er voor iedereen die verlangt naar meer van God.

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl