We stressen wat af: twee derde van de Nederlanders ervaart werkstress

Last van werkstress? Je bent niet de enige. Bijna twee op de drie Nederlanders (62%) heeft last van werkstress, blijkt uit internationaal marktonderzoek. De 12.000 deelnemers die aan het onderzoek meededen (waaronder 1808 Europese en 115 Nederlandse), moesten vragen invullen over onderwerpen als gezondheid en welzijn. Daaruit kwamen twee belangrijke resultaten naar voren:

> Met name jonge mensen ervaren veel werkstress

87% van alle millennials (25-25 jaar) en 91% van de generatie-Z (18-24 jaar) zegt stress te ervaren op het werk.

> Geldzorgen zijn een belangrijke factor voor stress

Bij de generatie-Z geldt dit voor 39% van de werknemers, bij de millennials voor 34%.

Nederland scoort overigens beter dan gemiddeld als het op werkstress aankomt. In andere Europese landen zegt 77% van de werknemers stress te ervaren, wereldwijd is dit zelfs 84%. Opvallend gegeven is dat de stressniveaus door de slechte economische vooruitzichten een stuk hoger liggen dan afgelopen jaren.

Ervaar jij stress op het werk? Wat is daarvan de belangrijkste reden?

Gerda Lok-Bijzet

Gerda Lok-Bijzet

Gerda (1989) is, naast eindredacteur van Meet you in the field, ook schrijver en literair vertaler. Ze houdt van boeken, koken, taartjes eten, een goede kop koffie en (trein)reizen. Op haar eigen introverte wijze strijdt ze voor een betere, gelijkere, vrouwvriendelijkere wereld. Ze woont met haar man en dochter in Zwolle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Het gevecht

Stille tranen lopen over zijn wangen en zijn pijn is voelbaar. Zonder dat ik ook nog maar iets over zijn verhaal weet, voel ik met hem mee.

Schaamte

Schaamte is een emotie die we als mens allemaal kennen en schaamte is een van de meest onderschatte emoties.

Meet you recenseert: Ieder moment heilig

Nog niet zolang geleden kreeg ik het boek ‘Ieder moment heilig’ in handen. Sinds ik meer lees over wat gebeden voor anderen betekenen, ontstond er in mij een zoektocht naar iets wat vergelijkbaar is met het Common Book of Prayer. En nu ís er een boek wat hierop lijkt, in het Nederlands uitgegeven! Dit boek is er voor iedereen die verlangt naar meer van God.

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl