Vijf boeken die je in 2023 moét lezen

Het nieuwe jaar is begonnen! Wat is jouw goede voornemen? Dat van ons minder schermpjes en meer lezen. Doe je met ons mee? We delen alvast vijf boeken met je die je dit jaar in elk geval op je lijstje moét zetten.

1. Een schitterend meesterwerk

https://www.boekenwereld.com/cees-baan-een-schitterend-meesterwerk-9789043538794 In Een schitterend meesterwerk, van Cees Baan, vind je 365 korte overdenkingen, bijbelteksten of gedichten die inspiratie bieden om elke dag even stil te staan bij de schepping. Journalist Cees baan put in zijn boek uit de rijke bronnen van de christelijke traditie. Een must-read voor iedereen die wel een beetje kleur en inspiratie in zijn leven kan gebruiken!
Bestel hier!Een schitterend meesterwerk, Cees Baan. KokBoekencentrum Non-Fictie, ISBN 9789043538794

2. Op de spoedeisende hulp

Heleen Lameijer werkt als arts op de spoedeisende hulp. In haar boek geeft ze een inkijkje in wat er zich nou precies achter die geheimzinnige klapdeuren van de SEH afspeelt. Heleen is bekend van haar Insta-account @makesciencework, waar ze probeert om medische kennis begrijpelijker te maken. En dat is iets waar ze in haar boek ook in slaagt. De werkelijkheid van de SEH is rauw en gaat soms het verstand te boven, maar juist door daar geen doekjes om te winden, toont Heleen aan dat ze een echte powervrouw is!
Bestel hier!Op de spoedeisende hulp, Heleen Lameijer. Kosmos Uitgevers, ISBN 9789043925150

3. Zarifa

Zarifa Ghafari werd op zesentwintigjarige leeftijd burgemeester in Afghanistan. Inmiddels is ze bijna dertig en leeft ze onder zware politiebeveiliging in Duitsland. Ze groeide op onder het regime van de taliban, maar wist zich te ontwikkelen tot voorvechtster van vrouwenrechten. In Zarifa vertelt Ghafari haar indrukwekkende verhaal over haar jeugd in een conservatief Islamtische wereld en haar benoeming tot burgemeester, die haar bijna het leven kostte.
Bestel hier!Zarifa, Zarifa Ghafari. Alfabet uitgevers, ISBN 9789021341569

4. Hoe dan wel

Droom je ervan om de wereld te verbeteren, maar weet je niet hoe? In Hoe dan wel geven Suzan Doodeman en Johannes van den Akker jou tips en tricks hoe jij je idealen kunt verwezenlijken. Zelf waren ze al behoorlijk succesvol in het omzetten van hun idealisme naar actie en in dit boek moedigen ze jou aan om ook aan de slag te gaan. Want je idealen verwezenlijken is niet alleen goed voor de wereld, maar het is ook nog eens ontzettend leuk om te doen!
Bestel hier!Hoe dan wel, Suzan Doodeman en Johannes van den Akker. Ten Have, ISBN 9789025911157

5. Dé Meet-you-in-the-fieldagenda

Uiteraard heb je ook voor dit nieuwe jaar weer een agenda nodig om al jouw afspraken in op te schrijven. Wist je al dat wij als Meet you in the field onze eigen agenda hebben uitgebracht? Ja, natuurlijk wist je dat! In samenwerking met Gertine Blom (van @vrome_vrouwen) stelden wij een agenda voor 2023 op waarin je niet alleen je weekplanning kunt bijhouden, maar ook nog eens geïnspireerd wordt door de verhalen van vele vrome vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Koop ‘m nu!

Bestel hier!Meet You in the Field agenda 2023.KokBoekencentrum Fictie, ISBN  9789029732819
Gerda Lok-Bijzet

Gerda Lok-Bijzet

Gerda (1989) is, naast eindredacteur van Meet you in the field, ook schrijver en literair vertaler. Ze houdt van boeken, koken, taartjes eten, een goede kop koffie en (trein)reizen. Op haar eigen introverte wijze strijdt ze voor een betere, gelijkere, vrouwvriendelijkere wereld. Ze woont met haar man en dochter in Zwolle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Het gevecht

Stille tranen lopen over zijn wangen en zijn pijn is voelbaar. Zonder dat ik ook nog maar iets over zijn verhaal weet, voel ik met hem mee.

Schaamte

Schaamte is een emotie die we als mens allemaal kennen en schaamte is een van de meest onderschatte emoties.

Meet you recenseert: Ieder moment heilig

Nog niet zolang geleden kreeg ik het boek ‘Ieder moment heilig’ in handen. Sinds ik meer lees over wat gebeden voor anderen betekenen, ontstond er in mij een zoektocht naar iets wat vergelijkbaar is met het Common Book of Prayer. En nu ís er een boek wat hierop lijkt, in het Nederlands uitgegeven! Dit boek is er voor iedereen die verlangt naar meer van God.

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl