4 x redenen waarom mannen dickpics versturen

Heb jij er ooit één ontvangen, een dickpic? Ze worden in elk geval veelvuldig rondgestuurd, want uit Canadees onderzoek onder meer dan duizend heteroseksuele mannen blijkt dat ongeveer de helft van hen weleens ongevraagd een foto van hun geslachtsdeel heeft gestuurd. Waaróm ze dat doen? Je leest het hieronder.

1. Ze hopen soortgelijke beelden terug te krijgen

Het overgrote deel van de mannen die aan het onderzoek meededen gaf aan dat ze bij het sturen van een dickpic hopen dat de ontvanger ook een foto terug zal sturen.

2. Ze denken dat je opgewonden wordt van hun foto

En niet alleen opgewonden… ze hopen ook dat je door het zien van die foto overweegt om een relatie met hen te beginnen.

3. Ze vertonen tekenen van narcisme en seksisme

Het onderzoek toont aan dat mannen die dickpics sturen hoger scoren op eigenschappen als narcisme en seksisme dan hun mede-respondenten die nooit dickpics versturen. Zelfoverschatting (en het ónderschatten van vrouwen) is een belangrijke reden voor mannen om foto’s van hun geslachtsdeel te delen.

4. Ze willen je laten weten dat ze een hekel aan je hebben

Een kleine groep respondenten gaf aan dat ze met name dickpics sturen aan vrouwen aan wie ze een hekel hebben. Hun foto’s zijn dan vooral bedoeld als een vorm van wraak of vernedering.

Uit een ander onderzoek blijkt echter dat deze foto’s vrijwel nooit het beoogde effect hebben. Het overgrote deel van de vrouwen vindt ongevraagde foto’s krijgen vooral ongemakkelijk en smerig.

Heb jij weleens een ongevraagde dickpic ontvangen? Wat deed dat met jou?

Gerda Lok-Bijzet

Gerda Lok-Bijzet

Gerda (1989) is, naast eindredacteur van Meet you in the field, ook schrijver en literair vertaler. Ze houdt van boeken, koken, taartjes eten, een goede kop koffie en (trein)reizen. Op haar eigen introverte wijze strijdt ze voor een betere, gelijkere, vrouwvriendelijkere wereld. Ze woont met haar man en dochter in Zwolle.

1 gedachte over “4 x redenen waarom mannen dickpics versturen”

 1. Tsja, ik heb meer eens ongewenste dicpicks ontvangen.
  In de tijd dat ik nog actief aan het daten was en ingeschreven stond op een christelijke datingsite was bijna schering en inslag, ik heb vaak mijn profielfoto’s bekeken om na te gaan of deze misschien prikkelend waren..

  Ik ben een keer in gesprek gegaan met een man die mij een dickpick stuurde met daarbij behoorlijk seksueel getinte uitspraken van dusdanige aard dat het mij ergerde. Ik vroeg heel direct aan hem waarom hij dat stuurde en wat hij er mee dacht te bereiken, dat antwoord kreeg ik, hij vond mij een geil wijf en dacht dat ik wel in was voor meer…

  Zo plat zei hij het echt 🙄
  Nu heb ik die man daarin teleurgesteld, hij had toonde gewoon geen respect en een tal rode vlaggen wapperden flink en er ging alarmbellen af bij mij.

  Waarom mannen denken dat je met dickpick sturen kans maakt op een relatie of een o.n.s is mij een volkomen raadsel.

  Ik dacht toen echt, laat maar ik blijf wel single en dat ben ik nog steeds.

  Groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Het gevecht

Stille tranen lopen over zijn wangen en zijn pijn is voelbaar. Zonder dat ik ook nog maar iets over zijn verhaal weet, voel ik met hem mee.

Schaamte

Schaamte is een emotie die we als mens allemaal kennen en schaamte is een van de meest onderschatte emoties.

Meet you recenseert: Ieder moment heilig

Nog niet zolang geleden kreeg ik het boek ‘Ieder moment heilig’ in handen. Sinds ik meer lees over wat gebeden voor anderen betekenen, ontstond er in mij een zoektocht naar iets wat vergelijkbaar is met het Common Book of Prayer. En nu ís er een boek wat hierop lijkt, in het Nederlands uitgegeven! Dit boek is er voor iedereen die verlangt naar meer van God.

Blijf op de hoogte

 •  *
 •  *
  naam@bedrijf.nl