Ischa’s liefdesverdriet (deel III): “waar is m’n zelfvertrouwen?”

Het is exact 6 maanden en twee dagen geleden dat mijn hart werd gebroken. Dat ik het nog zo precies op de datum nauwkeurig weet zegt waarschijnlijk een hoop over hoe ik het handle. Over die afschuwelijke break-up kun je lezen in m’n eerdere blogs trouwens. Pak de tissues er maar bij als je ze gaat lezen, want man wat deed dat zeer. En nog steeds… De klap die mijn zelfvertrouwen toen kreeg, heb ik nog altijd niet goed verwerkt.

Kijk, na ‘ruim’ zes maanden kan ik zeggen dat de rauwheid heeft plaatsgemaakt voor een beurse immer aanwezige blauwe plek. Het is niet meer ieder moment van de dag pijnlijk, maar eroverheen ben ik ook nog niet. 

En dat heeft meer te maken met de deuk in m’n zelfvertrouwen dan dat ik hem nog actief mis. 

Zelfvertrouwen; vertrouwen op jezelf. Op je authentieke zelf, met het geloof dat wat je doet goed is en zo niet, dat je jezelf accountable houdt voor je missers in het leven. En daar, precies daar wringt het nogal de laatste tijd. 

Heavy shit

Als je, zoals in mijn geval, na een periode van ellende je hart weer openstelt voor de liefde is dat best behoorlijk scary. Want er staat nogal wat op het spel hè. Dat fragiele maar wonderschone hart vol liefde, ga je dat echt aan deze man geven? Met het risico op verlating; het grootste monster in mijn leven. En, zoals typerend voor mij is, ik ga in de liefde all in. . Zonder reserves, maar – na wat aarzelingen- met twee benen gestrekt erin. Kneiterhard op het doel af, en in mijn geval eindigend met mijn gezicht in de modder en mezelf afvragend waar de PIEP het nou weer mis ging?! En om jezelf dan weer omhoog te takelen, je zelfvertrouwen uitdeuken, jezelf af te kloppen en weer met rechte rug het leven tegemoet te gaan; dat is heavy shit

Want als je het zó mis hebt gehad, zo hebt vertrouwd op je intuïtie en net dát je in de steek laat, hoe vergaar je dan weer dat prachtige vertrouwen in jezelf? Wie zegt dat je het niet weer compleet mis hebt bij een volgende liefde? Eindig ik alleen? Bang voor de liefde? Verzand ik in stiekeme affaires? Betekenisloze dates? Na een nacht vol lol toch weer in m’n eentje op de bank? 

Thuiskomen bij jezelf

Thuiskomen bij jezelf, dat is wat een vriendin me adviseerde. Maar wat als dat huis voelt als een random hotelkamer waar toevallig een paar persoonlijke spullen rommelig staan uitgestald? 

Thuiskomen bij mezelf; iemand die de weg naar dat huis weet toevallig?

Header: Ditta van Gent fotografie

Ischa

Ischa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Vier alternatieven voor Black Friday (die uiteindelijk veel goedkoper zijn)

De maand november is nog maar nauwelijks begonnen of de eerste campagnes vliegen je al om de oren: ‘Be prepared! Straks is het Black Friday! Welke items ga jij met megaveel korting scoren?’ Het klinkt aantrekkelijk, zo’n Black Friday. Want wie wil er nou niet shoppen tegen bijzonder lage prijzen? Zeker nu de decembermaand voor de deur staat en je nog tientallen sinterklaas-  en kerstaankopen moet doen. Maar begint jouw geweten niet ook altijd een beetje te knagen als je je winkelmandje vol spullen gooit? Want hoe duurzaam is het eigenlijk, zo’n Black Friday? En dat in een wereld waarin het vrijwel onmogelijk lijkt om de klimaatdoelen te halen?

Waarom de misstanden bij DWDD symbool staan voor een veel groter probleem

‘Wij wisten dat als presentatoren onder druk staan, het moeilijk voor ze is om zich altijd goed te gedragen,’ was het excuus van BNN-VARA toen de misstanden bij De Wereld Draait Door bekend werden. Dat het juist die extreme druk is die ervoor zorgt dat er zoveel grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt op veel redacties van grote televisieprogramma’s, daar hoor je niemand over. Nee, het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk kan en mag niet zomaar worden goedgepraat. Maar, vraag ik me af, wie of wat zorgde er dan voor dat hij zo onder druk kwam te staan? Zijn de hoge kwaliteitseisen die in de televisiewereld worden gesteld geen onderdeel van een veel groter probleem?  

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl