5 dingen om in je dagelijks leven dichter bij God te komen

Dank elke dag

Of het nu voor iets heel kleins of iets heel groots is, danken voor de zegeningen van God zorgt ervoor dat onze ogen gefocust worden op alles wat God ons geeft. Het helpt ons hart om tevreden te zijn en het zorgt er ook voor dat we God vertrouwen in alles wat Hij doet.

Jezus gaf dagelijks dank aan God, Hij dankte zelfs voor de 2 vissen en 5 broden waarvan de discipelen dachten dat het te weinig zou zijn!

Danken voor de kleine dingen zorgt ervoor dat God juist die dingen groot maakt in ons leven.

Blijf nederig

Volgens de bijbel is het goed om nederig te blijven. Je eigen idealen en pad worden even omgebogen en in het licht van Gods grote werk met jou gezet. Als je nederig blijft, kun je je richten op wat God met jouw leven wil zonder dat je opgaat in wat jij met je leven wil doen.

Natuurlijk mag je dromen en idealen hebben! Maar maak die samen met God waar en bid of Hij je wilt helpen met het bereiken van je doelen.

Lees de bijbel

Het lijkt zo’n natuurlijk punt, elke dag een stukje lezen en dat overdenken. Maar dit is vaak ook het punt wat er als eerste bij inschiet. Soms lezen we de bijbel en geen van de stukken raakt ons. Ook ik geef dan soms heel snel op.

Ja maar gisteren had ik er ook niks aan en Zijn woorden doen nu juist zo’n pijn.

Sommige mensen noemen de bijbel een zwaard, de teksten kunnen je hart verwonden. In een heel oud gezang, een van mijn favoriete nummers, staat een zin die ik supermooi vind en die ik me op moeilijke momenten altijd probeer voor te houden:

Maar als U in U liefde snijdt, zoon van God
Snijdt dan maar tot op het bot.

Probeer je gedachten te zeven

Vaak denken we helemaal niet goed over onszelf. We vinden dat we een bepaalde situatie helemaal verkeerd hebben aangepakt of we schamen ons over ons gedrag in het bijzijn van andere mensen. Vaak zijn zulk soort gedachten helemaal niet reëel, maar nog vaker gaan deze gedachten over ons en niet over Christus. Probeer altijd Christus in gedachten te houden en leer in te zien dat Hij je in elke situatie wil helpen. Hij is gestorven voor jouw zonden.

Zou het niet ontzettend helpen als we onze gedachten daar op richten? In plaats van negatief over onszelf te denken?

 Zorg voor de ander

Ik weet nog goed dat een kennis van mij eens belde om te vragen of ik die avond langskwam. Eigenlijk word ik nooit erg vrolijk van zulk soort telefoontjes. Alles in mij begint dan te protesteren, ik heb een lange dag gewerkt, had vanavond iets compleet anders op de planning staan en zie er verschrikkelijk tegenop om een afspraak aan te gaan die me energie gaat kosten in plaats van opleveren. Toen ik er eenmaal was, voelde het gesprek zo goed aan dat we aan het einde van de avond snel nog een afspraak hebben gemaakt. Het is goed om voor andere mensen te zorgen, net als Jezus, die Zijn hele leven op aarde aan andere mensen heeft gegeven.

Ondanks deze punten is het heel niet makkelijk om christen te zijn in het dagelijkse leven. Vaak heb ik andere dingen aan mijn hoofd.

Vaak heb ik er helemaal geen zin in. Vaak gaat het helemaal fout.

Maar ik denk dat dit de basis is van het groeien in het geloof en ook al gaat het dan heel vaak mis, kan ik alsnog heel veel blijdschap putten uit het feit dat Jezus mij helpt met alle dingen die ik doe.

 


In Dichtbij God laat Henk Binnendijk op een speciale manier in zijn hart kijken. Belangrijker: Binnendijk laat de lezer in het hart van God kijken. God wil graag dat mensen dichtbij Hem zijn. Het wezen van het christelijk leven is: leven met God.

 

 

 

 

 

 

Marianne Florijn

Marianne Florijn

1 gedachte over “5 dingen om in je dagelijks leven dichter bij God te komen”

  1. Ik vind dit heel mooi gedaan, ik wil graag zelf dichter bij God komen maar voel ik soms alsof die heel ver weg is, hoe kan ik mijn hart overgeven maar echt alles wat er in me hart zit ik heb een diepe inkeer nodig hoe doe ik dit?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Het gevecht

Stille tranen lopen over zijn wangen en zijn pijn is voelbaar. Zonder dat ik ook nog maar iets over zijn verhaal weet, voel ik met hem mee.

Schaamte

Schaamte is een emotie die we als mens allemaal kennen en schaamte is een van de meest onderschatte emoties.

Meet you recenseert: Ieder moment heilig

Nog niet zolang geleden kreeg ik het boek ‘Ieder moment heilig’ in handen. Sinds ik meer lees over wat gebeden voor anderen betekenen, ontstond er in mij een zoektocht naar iets wat vergelijkbaar is met het Common Book of Prayer. En nu ís er een boek wat hierop lijkt, in het Nederlands uitgegeven! Dit boek is er voor iedereen die verlangt naar meer van God.

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl