De helemaal prima levenslessen van Kate Bowler

35 is Kate Bowler als er darmkanker bij haar wordt geconstateerd. Het gelukkige, onbezorgde leven waar de schrijfster en universitair hoofddocent samen met haar man en zoontje van droomde, staat plotsklaps op losse schroeven. Hoe kon dit zomaar gebeuren? God had toch een plan met haar leven? Haar ziekte leert haar één belangrijke les: het leven is niet maakbaar. Nee, het leven is eerder een soort chronische aandoening. Het enige wat ons rest is er elke dag voor zorgen dat het helemaal prima gaat. Maar laten we eerlijk zijn, ook dat is soms al best een opgave. Toch?

Helemaal prima in de lockdown

Wanneer corona om zich heen grijpt en ook in de Verenigde Staten een lockdown wordt afgekondigd, staat Kate op een dag bij haar collega en goede vriendin Jessica Richie op de stoep. Ze heeft een plan. Juist in deze donkere tijd wil zij de wereld een beetje licht brengen. Ze weet immers uit eigen ervaring hoeveel onzekerheid ziekte kan aanrichten. Op anderhalve meter afstand vraagt ze of Jessica samen met haar een boek zou willen schrijven. Een bemoedigend en herkenbaar boek dat mensen, die net als zij met het leven worstelen, kan helpen om zich een beetje minder eenzaam te voelen.

Aanklacht versus aanmoediging

En zo wordt Helemaal prima geboren. Helemaal prima is een aanklacht tegen de huidige zelfhulpmaatschappij, waarin we worden aangemoedigd om steeds maar weer het onderste uit de kan te halen – om dat ene stapje extra te zetten, nog net iets harder te proberen. Maar het is vooral een aanmoediging om ons onvolmaakte leven te omarmen en God de ruimte te geven om ons in onze kwetsbaarheid te komen opzoeken. In veertig korte, zeer humoristische hoofdstukken, maken de dames korte metten met social media en realityshows, die ons leren dat alles gebeurt met een reden. Want, het leven is soms gewoon waardeloos, en dat is helemaal prima. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een blessing. Een blessing om los te laten. Een blessing voor als God soms wel erg ver weg lijkt. Een blessing om kleine daden te verrichten – die misschien wel heel grote gevolgen zullen hebben…

Ben je benieuwd geworden naar de levenslessen van Kate Bowler?

Haar boek Helemaal prima ligt vanaf 15 september in de (christelijke) boekwinkels. Wil je het als eerste lezen? Reserveer dan nu een exemplaar die op de dag van verschijnen in huis hebt!

Je kunt het hier alvast bestellen!

De komende weken zullen we op onze site en socials alvast een aantal levenslessen en blessings van Kate delen. En kun je vandaag al wel wat bemoediging gebruiken? Neem dan ook vooral een kijkje op haar blog!  

Lees ook

Gerda Lok-Bijzet

Gerda Lok-Bijzet

Gerda (1989) is, naast eindredacteur van Meet you in the field, ook schrijver en literair vertaler. Ze houdt van boeken, koken, taartjes eten, een goede kop koffie en (trein)reizen. Op haar eigen introverte wijze strijdt ze voor een betere, gelijkere, vrouwvriendelijkere wereld. Ze woont met haar man en dochter in Zwolle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl