Zes muziektips voor tijdens je vakantie

Op zoek naar relaxte muziek tijdens je vakantie(trip)? Onze marketeer Mariska reed naar Denemarken en ontdekte een aantal goede bands die muziek met een bijzondere boodschap maken én je aan het denken zetten!  

1. Bear’s Den

Heerlijk wegdromen bij de gitaar- en banjoklanken van de Britse band Bear’s Den. De band schrijft nummers met een diepere laag over worstelingen, waarin hun inspiratiebron het christelijk geloof is. Het bekende nummer Agape komt van het eerste album Islands (2014). Maar ook daarna hebben ze niet stil gezeten. Het album So that you might hear me (2019) bevat het nummer Evangeline over het verschil tussen wat je doet en wie je bent. Hiding bottles gaat over het proberen te ontsnappen aan een moeilijke situatie en er even niet aan te hoeven denken. ‘Fossils’ gaat over bang zijn om dingen te doen die eigenlijk niet zo eng zijn, maar zo wel kunnen voelen. In mei is er een nieuw album verschenen, genaamd Blue Hours (2022). Zeker het luisteren waard!

2. HAEVN

Tijdens de vakantie reflecteren we vaak op het afgelopen jaar. De muziek van HAEVN past hier perfect bij. Dit Nederlands muziekduo uit Kerkrade, bestaande uit singer-songwriter Marijn van der Meer en filmmuziekcomponist Jorrit Kleijnen. Hun levenservaring zit verweven in rustige nummers waarin de tekst heel belangrijk is. Ook durven ze vragen te stellen die jou als luisteraar aan het denken zetten. HAEVN wil troost bieden door middel van muziek. Hun eerste album Eyes Closes (2018) bevat nummers over verbroken relaties, dromen najagen, hoop en vertrouwen. In juni lanceerde het duo een nieuwe EP: Holy Ground.  

3. Needtobreath

Deze Amerikaanse band ziet zichzelf als rockband en is aangesloten bij een regulier label. Maar ook in de christelijke toplijsten zijn ze terug te vinden, mede door hun christelijke roots. Needtobreathe wist in coronatijd hun album Into The Mystery (2021) in slechts 21 dagen te schrijven! Het album staat vol nummers die jou als luisteraar op muzikale wijze uitnodigen om in het mysterie te duiken.

4. Chris Renzema

Deze Amerikaanse singer-songwriter met Nederlandse naam heeft een liefde voor verhalen vertellen. Zijn geloof en liefde voor muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, wat resulteert in persoonlijke teksten die omgezet worden in oprechte gebeden. Zijn derde album Get Out of the Way of Your Own Heart (2021) bevat rake teksten over hoop en pijn. Hij benadrukt dat we nooit alleen met de moeilijkste vragen van het leven hoeven te worstelen.

5. Sons of the East

Heerlijke zomerse indiefolk uit Australië om je in de stemming te brengen voor je vakantie. Met hun mix van toetsen, gitaar, banjo en vocale klanken hebben ze een heerlijke onweerstaanbare eigen stijl, zoals te is horen in liedjes als Into The Sun, My Repair en Come Away, van het album Already Gone (2015). Begin dit jaar hebben ze hun nieuwe single Undone uitgebracht. Hoewel het nummer semi-fictief is, zijn de beklijvende teksten herkenbaar en aangrijpend, maar toch vaag genoeg voor persoonlijke interpretatie. De hoopvolle melodie van de toetsen verlicht het inhoudelijke onderwerp. 

6. Drew & Ellie Holcomb

Dit christelijke folk-koppel uit Nashville maakt al meer dan vijftien jaar muziek. Drew en Ellie hebben samen én apart van elkaar muziek gemaakt. The Holcombs zijn een volks, christelijk, familiegericht duo wiens toegankelijke muziek is geïnspireerd op hun geboortestad Nashville. Het album Coming Home: A Collection of Songs (2022) bevat negen nummers die een mix zijn van nieuwe nummers, opnieuw ontworpen oude nummers en covers.

Lees ook

Mariska van Dijk

Mariska van Dijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl