10 bijbelteksten over vriendschap

Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden.
Johannes 15:13

Geliefde broeders en zusters, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde komt uit God voort. Ieder die liefheeft is uit God geboren en kent God.
1 Johannes 4:7

Wanneer twee vrienden samen zijn en een van beiden valt, helpt de ander hem weer overeind, maar wie alleen is en ten val komt is beklagenswaardig, want hij heeft niemand die hem op de been helpt.
Prediker 4:10

Wie zich bekommert om een vriend in nood toont zijn eerbied voor de Ontzagwekkende.
Job 6:14

Je kunt beter met zijn tweeën dan alleen zijn, want – dat is zeker – samen zwoegen loont.
Prediker 4:9

“Behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen.”
Echte vrienden behandelen elkaar zoals ze zelf ook behandeld willen worden. Behandel elkaar met respect en heb elkaar lief.
Lucas 6:31

“Omdat God u heeft uitgekozen, omdat u zijn heiligen bent en hij u liefheeft, moet u zich kleden in innig medeleven, in goedheid, bescheidenheid, zachtmoedigheid en geduld. Verdraag elkaar en vergeef elkaar als iemand een ander iets te verwijten heeft; zoals de Heer u vergeven heeft, moet u elkaar vergeven. En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt.”
Kolossenzen 3:12-14

“Een vriend is je altijd toegedaan, je broer is geboren om te helpen in tijden van nood.”
Spreuken 17:17

“Heb elkaar lief met de innige liefde van broeders en zusters en acht de ander hoger dan uzelf.”
Romeinen 12:10
Wie vriendschap zoekt, dekt fouten toe, wie ze telkens oprakelt, verliest zijn vrienden.
Spreuken 17:9
 

Boekentip

In ‘Laat je zien!’ deelt Rachel Hollis een welverdiende schop onder je kont uit: verstop je niet langer achter de leugens over jezelf! Je bent vaak zelf de enige die erin gelooft, dus daar kun je nog beter vandaag dan morgen mee stoppen. Met eerlijke zelfspot en reflectie behandelt Rachel in elk hoofdstuk van deze speed read een veelvoorkomende leugen en geeft ze drie scherpe, praktische tips. Je hoeft niet eerst af te vallen, succesvoller te worden of een man te vinden om een leuk mens te zijn. Laat je zien! Rachel Hollis is moeder van vier kinderen, motivational speaker en podcasthost. Ze heeft haar eigen blog thechicsite.com en heeft meer dan 1,1 miljoen volgers op de Insta @msrachelhollis. Het enige wat ze niet heeft, is een kalm en uitgebalanceerd leven. En dat kan haar helemaal niks schelen.

Puur Vandaag

Puur Vandaag

1 gedachte over “10 bijbelteksten over vriendschap”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Het gevecht

Stille tranen lopen over zijn wangen en zijn pijn is voelbaar. Zonder dat ik ook nog maar iets over zijn verhaal weet, voel ik met hem mee.

Schaamte

Schaamte is een emotie die we als mens allemaal kennen en schaamte is een van de meest onderschatte emoties.

Meet you recenseert: Ieder moment heilig

Nog niet zolang geleden kreeg ik het boek ‘Ieder moment heilig’ in handen. Sinds ik meer lees over wat gebeden voor anderen betekenen, ontstond er in mij een zoektocht naar iets wat vergelijkbaar is met het Common Book of Prayer. En nu ís er een boek wat hierop lijkt, in het Nederlands uitgegeven! Dit boek is er voor iedereen die verlangt naar meer van God.

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl