Het paasverhaal voor kinderen

Het paasverhaal is voor jonge kinderen best lastig te begrijpen. Het is ook best een spannend verhaal. Jezus wordt geslagen, gemarteld en aan een kruis gespijkerd. Hij gaat dood.
Een heftig verhaal, wat natuurlijk met een prachtige wonder eindigt. Jezus leeft!
Als moeder van twee jonge kinderen is Pasen en de 40dagentijd altijd weer een worsteling om hier met de kinderen mee aan de slag te gaan.

PeuterBijbel

Een aantal weken geleden ontving ik de nieuwe PeuterBijbel van het NBG. Prachtig vormgegeven met tekeningen van Michel de Boer. Korte teksten en vragen of kleine opdrachtjes die je met jouw peuter kan doen. Ook het paasverhaal staat kort beschreven, niet in detail maar net genoeg om er toch aandacht aan te geven, Vooral dat Jezus leeft wordt wat uitgebreider beschreven met leuke opdrachtjes om iedereen te vertellen dat ‘Jezus leeft!’

Voor in de bijbel vind je handige voorleestips. Het is een Bijbel die je echt samen met je peuter kan lezen.

Paasverhaal

Het bijbelgenootschap heeft deze week (week 13) een mooie actie.  Ze geven het Lucasevangelie uit de Samenleesbijbel weg, 14 stappen it de Samenleesbijbel junior en Psalmen Dichtbij.

Bestel de gratis boekjes via: www.bijbelgenootschap.nl/juistnu

 


Een kroon voor Jezus

PaasverhaalMirjam Florijn maakte vorige jaar het mooie prentenboekje een Krooncvoor Jezus.  Het paasverhaal wordt vertelt op een begrijpelijk manier met mooie, kleurrijke illustraties.

‘Een kroon voor Jezus’ van Mirjam Florijn vertelt het verhaal van pasen voor jonge kinderen. Jezus deelt brood en wijn uit en gaat bidden tot God. Hij wordt gekruisigd en sterft. Maar dan ziet Maria dat het graf open is en ontmoet ze de levende Jezus. Hij is echt opgestaan!

 

 

PaasverhaalNu ook verkrijgbaar; ‘Een troon voor Jezus’, waarin het verhaal rondom Hemelvaart en Pinksteren wordt verteld.

 

 

 


Bijbelverhalen voor jonge kinderen

PaasverhaalEen prachtige bijbel voor jonge kinderen. Elk verhaal wordt aangevuld met een kort gebed en verdiepende vragen, om na te praten over het verhaal. Een bijbel met kleurrijke illustraties,
bijbelteksten om te onthouden en een gebedsdagboekje.

 

 

 

 


Ik ben een Bijbelontdekker

PaasverhaalDit boek is voor wat oudere kinderen erg leuk om met het paasverhaal aan de slag te gaan.  Het boek staat vol met leuke proefjes, leuke vragen om de bijbel beter te begrijpen. Het paasverhaal is ook op een mooie manier verwerkt met natuurlijk een proefje.

Op zondag 29 maart laat ik dit proefje samen met mijn kinderen aan jullie zien.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees hier ook:

Zou Jezus een optreden cancelen vanwege een homoseksuele dominee?

WWJD, What would Jesus do? Ik herinner me nog de felgekleurde armbandjes waarmee ik in mijn tienertijd rondliep. Wat zou Jezus doen? Het was een actuele vraag wanneer ik weer eens op een kruispunt in mijn leven stond: wat zou Jezus nu doen? De armbandjes verdwenen na een tijdje in de la, de term WWJD raakte langzaam ‘uit’. En zelf ontdekte ik dat het eigenlijk niet eens zo’n heel moeilijke vraag was, waar ik ook niet dagelijks aan herinnerd hoefde te worden. Wat Jezus deed sprak voor zichzelf: radicaal liefhebben. Zonder voorbehoud. Toch was het deze vraag die mij te binnenschoot toen ik afgelopen week het nieuws las dat de christelijke band InSalvation hun optreden besloot af te zeggen vanwege een samenwerking met een homoseksuele dominee. Wat zou Jezus hebben gedaan? Het antwoord mag je zelf invullen.

5 x tips voor een geslaagde retraite

Elk jaar gaat Dorina er een paar dagen tussenuit. Alleen. Ze laat dan haar gezin en haar werk achter zich, om weer even tot zichzelf te komen. Als het aan haar ligt, zou elke vrouw zo af en toe op zo’n miniretraite moeten gaan. Maar hoe doe je dat concreet als het leven om je heen maar doordendert en je nooit een vrij plekje in je agenda vindt? Ze deelt hieronder vijf tips die haar goed hebben geholpen.