Het paasverhaal voor kinderen

Het paasverhaal is voor jonge kinderen best lastig te begrijpen. Het is ook best een spannend verhaal. Jezus wordt geslagen, gemarteld en aan een kruis gespijkerd. Hij gaat dood.
Een heftig verhaal, wat natuurlijk met een prachtige wonder eindigt. Jezus leeft!
Als moeder van twee jonge kinderen is Pasen en de 40dagentijd altijd weer een worsteling om hier met de kinderen mee aan de slag te gaan.

PeuterBijbel

Een aantal weken geleden ontving ik de nieuwe PeuterBijbel van het NBG. Prachtig vormgegeven met tekeningen van Michel de Boer. Korte teksten en vragen of kleine opdrachtjes die je met jouw peuter kan doen. Ook het paasverhaal staat kort beschreven, niet in detail maar net genoeg om er toch aandacht aan te geven, Vooral dat Jezus leeft wordt wat uitgebreider beschreven met leuke opdrachtjes om iedereen te vertellen dat ‘Jezus leeft!’

Voor in de bijbel vind je handige voorleestips. Het is een Bijbel die je echt samen met je peuter kan lezen.

Paasverhaal

Het bijbelgenootschap heeft deze week (week 13) een mooie actie.  Ze geven het Lucasevangelie uit de Samenleesbijbel weg, 14 stappen it de Samenleesbijbel junior en Psalmen Dichtbij.

Bestel de gratis boekjes via: www.bijbelgenootschap.nl/juistnu

 


Een kroon voor Jezus

PaasverhaalMirjam Florijn maakte vorige jaar het mooie prentenboekje een Krooncvoor Jezus.  Het paasverhaal wordt vertelt op een begrijpelijk manier met mooie, kleurrijke illustraties.

‘Een kroon voor Jezus’ van Mirjam Florijn vertelt het verhaal van pasen voor jonge kinderen. Jezus deelt brood en wijn uit en gaat bidden tot God. Hij wordt gekruisigd en sterft. Maar dan ziet Maria dat het graf open is en ontmoet ze de levende Jezus. Hij is echt opgestaan!

 

 

PaasverhaalNu ook verkrijgbaar; ‘Een troon voor Jezus’, waarin het verhaal rondom Hemelvaart en Pinksteren wordt verteld.

 

 

 


Bijbelverhalen voor jonge kinderen

PaasverhaalEen prachtige bijbel voor jonge kinderen. Elk verhaal wordt aangevuld met een kort gebed en verdiepende vragen, om na te praten over het verhaal. Een bijbel met kleurrijke illustraties,
bijbelteksten om te onthouden en een gebedsdagboekje.

 

 

 

 


Ik ben een Bijbelontdekker

PaasverhaalDit boek is voor wat oudere kinderen erg leuk om met het paasverhaal aan de slag te gaan.  Het boek staat vol met leuke proefjes, leuke vragen om de bijbel beter te begrijpen. Het paasverhaal is ook op een mooie manier verwerkt met natuurlijk een proefje.

Op zondag 29 maart laat ik dit proefje samen met mijn kinderen aan jullie zien.

 

Marjolein Feenstra

Marjolein Feenstra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Het gevecht

Stille tranen lopen over zijn wangen en zijn pijn is voelbaar. Zonder dat ik ook nog maar iets over zijn verhaal weet, voel ik met hem mee.

Schaamte

Schaamte is een emotie die we als mens allemaal kennen en schaamte is een van de meest onderschatte emoties.

Meet you recenseert: Ieder moment heilig

Nog niet zolang geleden kreeg ik het boek ‘Ieder moment heilig’ in handen. Sinds ik meer lees over wat gebeden voor anderen betekenen, ontstond er in mij een zoektocht naar iets wat vergelijkbaar is met het Common Book of Prayer. En nu ís er een boek wat hierop lijkt, in het Nederlands uitgegeven! Dit boek is er voor iedereen die verlangt naar meer van God.

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl