Deze boeken nemen wij mee in onze koffer

lezende vrouw

Onze uitgever Maaike reist deze zomer met haar man en kinderen naar een Franse camping. Deze boeken heeft ze op haar leeslijst staan. 

4000 weken
Zoveel weken heeft een mens gemiddeld voor ze sterft. Klinkt deprimerend, maar nadenken over hoe je die weken inricht is juist heel bevrijdend, leert dit interessante boek. En bevrijding van dagelijkse stress is waar het op vakantie om draait!
€ 21,50
De evenwichtskunstenaar
Het aangrijpende, hoopvolle en goed geschreven verhaal van Femke Krijger die het syndroom van Usher heeft en langzaam haar zicht en gehoor – en daarmee haar leven als jurist, echtgenote en moeder verliest. Een van de beste boeken over hoe je evenwicht vindt als je leven uit balans raakt.
€ 20,99
Sensibel
Over de geschiedenis en de grenzen van de menselijke gevoeligheid. “In hoeverre kunnen we redelijkerwijs van anderen verwachten dat ze rekening houden met onze gevoelens? Actueel en interessant onderwerp.” In eye-opening read voor op vakantie.
€ 20,99
Rusteloze grond
De volwassen tweeling Jeanie en Julius leiden een afgezonderd, armoedig, maar vredig leven totdat hun moeder sterft, en hun wereld ineenstort. Een roman die vragen oproept over hoe we omgaan met mensen die tussen wal en schip vallen.
€ 22,99

 

De Mitsukoshi Troostbaby Company
“Toen het net uit was heb ik hem hier een keer over horen vertellen en ik was meteen geïntrigeerd. En anders wel door de flaptekst: een aangrijpende mix van memoires, robotverhaal, tijdreisverhaal en alternate history over verlies, schuld en ouderschap. Daar word je toch nieuwsgierig van?”
€ 26,99
Een oneindig land
“Een literaire roman over het lot van Colombiaanse migranten in de VS en fantastisch geschreven. Hij begint met ‘Het was haar idee om de non vast te binden.’ Heerlijk als zo’n eerste zin je meteen het verhaal intrekt.”
€ 21,99
Leven en laten leven
Een boek over abortus. “Ik blijf dit een vreselijk lastig onderwerp vinden, en daarom vind ik het des te belangrijker om verschillende perspectieven te lezen.” Een van de meest prikkelende boeken van het afgelopen jaar.
€ 16,99

Wij zijn benieuwd naar jouw favoriete boeken van deze zomer! Welk boek moeten wij volgens jou aan ons lijstje toevoegen?

Meer over boeken

Jilke

Jilke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Vier alternatieven voor Black Friday (die uiteindelijk veel goedkoper zijn)

De maand november is nog maar nauwelijks begonnen of de eerste campagnes vliegen je al om de oren: ‘Be prepared! Straks is het Black Friday! Welke items ga jij met megaveel korting scoren?’ Het klinkt aantrekkelijk, zo’n Black Friday. Want wie wil er nou niet shoppen tegen bijzonder lage prijzen? Zeker nu de decembermaand voor de deur staat en je nog tientallen sinterklaas-  en kerstaankopen moet doen. Maar begint jouw geweten niet ook altijd een beetje te knagen als je je winkelmandje vol spullen gooit? Want hoe duurzaam is het eigenlijk, zo’n Black Friday? En dat in een wereld waarin het vrijwel onmogelijk lijkt om de klimaatdoelen te halen?

Waarom de misstanden bij DWDD symbool staan voor een veel groter probleem

‘Wij wisten dat als presentatoren onder druk staan, het moeilijk voor ze is om zich altijd goed te gedragen,’ was het excuus van BNN-VARA toen de misstanden bij De Wereld Draait Door bekend werden. Dat het juist die extreme druk is die ervoor zorgt dat er zoveel grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt op veel redacties van grote televisieprogramma’s, daar hoor je niemand over. Nee, het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk kan en mag niet zomaar worden goedgepraat. Maar, vraag ik me af, wie of wat zorgde er dan voor dat hij zo onder druk kwam te staan? Zijn de hoge kwaliteitseisen die in de televisiewereld worden gesteld geen onderdeel van een veel groter probleem?  

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl