Deze boeken nemen wij mee in onze koffer

lezende vrouw

Onze uitgever Maaike reist deze zomer met haar man en kinderen naar een Franse camping. Deze boeken heeft ze op haar leeslijst staan. 

4000 weken
Zoveel weken heeft een mens gemiddeld voor ze sterft. Klinkt deprimerend, maar nadenken over hoe je die weken inricht is juist heel bevrijdend, leert dit interessante boek.
€ 21,50
De evenwichtskunstenaar
Het aangrijpende, hoopvolle en goed geschreven verhaal van Femke Krijger die het syndroom van Usher heeft en langzaam haar zicht en gehoor – en daarmee haar leven als jurist, echtgenote en moeder verliest. Over hoe je evenwicht vindt als je leven uit balans raakt.
€ 20,99
Sensibel
Over de geschiedenis en de grenzen van de menselijke gevoeligheid. “In hoeverre kunnen we redelijkerwijs van anderen verwachten dat ze rekening houden met onze gevoelens? Actueel en interessant onderwerp.”
€ 20,99
Rusteloze grond
De volwassen tweeling Jeanie en Julius leiden een afgezonderd, armoedig, maar vredig leven totdat hun moeder sterft, en hun wereld ineenstort. Een roman die vragen oproept over hoe we omgaan met mensen die tussen wal en schip vallen.
€ 22,99

 

De Mitsukoshi Troostbaby Company
“Toen het net uit was heb ik hem hier een keer over horen vertellen en ik was meteen geïntrigeerd. En anders wel door de flaptekst: een aangrijpende mix van memoires, robotverhaal, tijdreisverhaal en alternate history over verlies, schuld en ouderschap. Daar word je toch nieuwsgierig van?”
€ 26,99
Een oneindig land
“Een literaire roman over het lot van Colombiaanse migranten in de VS en fantastisch geschreven. Hij begint met ‘Het was haar idee om de non vast te binden.’ Heerlijk als zo’n eerste zin je meteen het verhaal intrekt.”
€ 21,99
Leven en laten leven
Een boek over abortus. “Ik blijf dit een vreselijk lastig onderwerp vinden, en daarom vind ik het des te belangrijker om verschillende perspectieven te lezen.”
€ 16,99

Wij zijn benieuwd naar jouw favoriete boeken van deze zomer! Welk boek moeten wij volgens jou aan ons lijstje toevoegen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 reactie op “Deze boeken nemen wij mee in onze koffer”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees hier ook:

Gaan we de waarde van kinderen uitdrukken in de hoeveelheid CO2-uitstoot?

Volgende week is het Graceland Festival! Ik kijk er nu al naar uit; vooral naar het optreden van muzikanten die uit de Liedjesbijbel zingen. Voor mijn zoontje van bijna twee jaar wordt dat de eerste ervaring van een liveoptreden dat hij volledig kan meezingen. Deze column gaat echter over een ander programmaonderdeel, namelijk ‘Dit is de dag’ op zaterdagavond over … baarschaamte. De programmaomschrijving heeft het over een ‘duurzaam dilemma’: moeten we minder kinderen krijgen omwille van het milieu?

Gerda schreef een brief aan God: ‘Beste mevrouw God’

Toen Gerda twee jaar geleden moeder werd, veranderde haar godsbeeld. Waar ze God voorheen altijd had leren kennen als Vader, begon ze zich nu steeds meer af te vragen waarom God nooit onze Moeder wordt genoemd. En als de Bijbel over de drie-eenheid spreekt als over drie keer Hij, met wie moet zíj zich als vrouw dan vereenzelvigen?

Tien documentaires die jij dit jaar nog moet kijken

Het liefst breng je je lange zomeravonden natuurlijk buiten door. Maar mocht je je de aankomende hittegolf toch liever binnen bij de airco verschansen, kijk dan eens een documentaire! Wij delen onze tien favorieten met je.