Ook zo gefrustreerd over Ter Apel? Deze vier dingen kun jij doen om te helpen

Voel jij je ook zo gefrustreerd over de situatie in Ter Apel? Deze vier dingen kun jij doen om de mensen daar te helpen.

1. Geef geld

Er zijn in Nederland meerdere organisaties die zich inzetten voor vluchtelingen. Het Rode Kruis en Artsen Zonder Grenzen verlenen directe noordhulp in Ter Apel. Maar ook organisaties als Vluchtelingenwerk Nederland en Stichting Vluchteling zijn dag en nacht bezig met het helpen en ondersteunen van vluchtelingen. Vluchtelingenwerk heeft zelfs een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat. De zitting is op 15 september.

2. Ga demonstreren

Wil je anderen ontmoeten in jouw frustratie? Sluit je dan aan bij een demonstratie! Zo vindt er op dinsdag 13 september een demonstratie plaats van het Afrikaanse Vluchtelingencollectief. Het is de bedoeling dat deze demonstratie in meerdere grote Nederlandse steden tegelijk gehouden wordt. Op de website van de organisatie vind je meer informatie. Je kunt natuurlijk ook zelf een demonstratie organiseren.

3. Laat van je horen

Teken petities, spam je Insta vol, schrijf een brief aan de politieke partij waarvan je lid bent, neem contact op met een politicus… Misschien zet het voor je gevoel niet zoveel zoden aan de dijk, maar hoe meer jij laat zien dat dit onderwerp je echt raakt, hoe meer mensen erover horen en zich erin gaan verdiepen. En dat is wat we willen, toch? Dat deze situatie hoog op de maatschappelijke agenda komt?

4. Doneer spullen

Op 1 september verzamelt de organisatie Migreat spullen in voor de asielzoekers in Ter Apel. Ze zijn vooral op zoek naar yogamatjes, dekens (geen dekbedden) en slaapzakken. Let wel, ga niet op eigen initiaties in Ter Apel langs om hulpgoederen te brengen. Onnodige spullen blijven rondslingeren en daarnaast raken veel mensen in het kamp in paniek als er plotseling ongeplande hulptroepen op de stoep staan. Doneer je spullen dus altijd via een offiële organisatie

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees hier ook:

Zou Jezus een optreden cancelen vanwege een homoseksuele dominee?

WWJD, What would Jesus do? Ik herinner me nog de felgekleurde armbandjes waarmee ik in mijn tienertijd rondliep. Wat zou Jezus doen? Het was een actuele vraag wanneer ik weer eens op een kruispunt in mijn leven stond: wat zou Jezus nu doen? De armbandjes verdwenen na een tijdje in de la, de term WWJD raakte langzaam ‘uit’. En zelf ontdekte ik dat het eigenlijk niet eens zo’n heel moeilijke vraag was, waar ik ook niet dagelijks aan herinnerd hoefde te worden. Wat Jezus deed sprak voor zichzelf: radicaal liefhebben. Zonder voorbehoud. Toch was het deze vraag die mij te binnenschoot toen ik afgelopen week het nieuws las dat de christelijke band InSalvation hun optreden besloot af te zeggen vanwege een samenwerking met een homoseksuele dominee. Wat zou Jezus hebben gedaan? Het antwoord mag je zelf invullen.

5 x tips voor een geslaagde retraite

Elk jaar gaat Dorina er een paar dagen tussenuit. Alleen. Ze laat dan haar gezin en haar werk achter zich, om weer even tot zichzelf te komen. Als het aan haar ligt, zou elke vrouw zo af en toe op zo’n miniretraite moeten gaan. Maar hoe doe je dat concreet als het leven om je heen maar doordendert en je nooit een vrij plekje in je agenda vindt? Ze deelt hieronder vijf tips die haar goed hebben geholpen.