Els begon een seksshop voor christenen

Nadat haar man een vibrator voor haar kocht, begon Els Gouman (36) een seksshop voor christenen. “Vrouwen willen in bed te vaak pleasen. Ik geloof in wederkerigheid en gelijkwaardigheid: een vrouw mag net zo genieten als de man.” Een christelijke erotiekshop? Dan verkoopt ze zeker vibrators in de vorm van een kruisje? Als Els vertelt dat ze samen met haar man een erotiekshop runt, krijgt ze vooral van niet-christenen nog wel eens vragende blikken.

Want ja, waarom een seksshop?

“Seks hoort binnen het huwelijk, dat was wat ik tijdens mijn jeugd leerde en paste bij onze gemeenschap van christenen. Zelf dacht ik daar anders over en toen ik zeker wist dat mijn man mijn partner zou worden, besloot ik niet langer te wachten. Ik raakte ongepland zwanger en op mijn achttiende trouwden we. Ik bleef onbewust de gedachten houden dat wat we hadden gedaan verkeerd was en dit bleek invloed te hebben op ons seksleven. In de eerste jaren van onze relatie vond ik het lastig om van seks te genieten en te kunnen ontspannen tijdens de seks

Dat veranderde toen mijn man een vibrator kocht. Ik had in het begin wel bedenkingen over het gebruik daarvan. Mocht dat wel? Wat vond God daarvan? Ondanks mijn bezwaren, merkte ik dat ik door die vibrator tijdens seks echt leerde te ontspannen. Omdat de aanschaf van dat speeltje mij zo hielp, besloten mijn man en ik een erotiekshop te beginnen. We wilden daarmee niet alleen het taboe rond seksualiteit doorbreken, maar ook een veilige omgeving bieden waar klanten met een christelijke achtergrond kunnen shoppen, zonder allerlei naaktafbeeldingen en aanstootgevend taalgebruik tegen te komen.

Inmiddels is het mijn missie om mensen te helpen investeren in hun relatie. Dat doe ik door middel van blogs op m’n website, maar ook door persoonlijk contact met klanten en het geven van advies. Ik heb een studie Hbo-seksuologie afgerond en vind het heel tof om vragen te beantwoorden. We werken daarnaast samen met bekkenbodemtherapeuten om vrouwen bij bepaalde medische problemen de juiste tools te bieden. Vrouwen die bijvoorbeeld na een bevalling last hebben van littekenweefsel kunnen via onze site een specifieke vibrator aanschaffen.”

Wat is er christelijk aan jouw shop?

“Intimitijd is een fijne website waar je geen naakte beelden of extreme speeltjes tegenkomt. We letten goed op wat we verkopen en zullen niet zomaar alles online zetten. Ik verkoop bijvoorbeeld alleen vrouwvriendelijke producten; op onze site zul je niet snel zweepjes tegenkomen. Ook verkopen we geen real-life penissen; veel vibratorpenissen zijn gemaakt naar aanleiding van de gipsafdruk van een pornoacteur. Het valt me op dat veel niet-christenen vooroordelen hebben over christenen en seks en seksspeeltjes. Soms krijg ik wat glimlachend de vraag of ik vibrators in de vorm van een kruisje verkoop. Toch zijn de meeste reacties positief. Laatst kwam een vrouw even langs om wat spullen uit mijn shop te bekijken. We raakten aan de praat en ik kon haar advies geven. Toen ze wegging, vertelde ze me opgelucht hoe blij ze was dat ik hier gewoon normaal over kon praten. Voor mij is praten over seks de normaalste zaak van de wereld, maar het feit dat je het als zoiets gewoons benadert helpt veel mensen. Ik spreek veel vrouwen die niet kunnen genieten van seks of nog nooit een orgasme hebben ervaren. Dat vind ik jammer: ik geloof heel erg in wederkerigheid en gelijkwaardigheid. Dat een vrouw net zo mag genieten als een man. We zijn gemaakt om te genieten, dat verbindt.”

Van met schroom een vibrator kopen tot adviseren over seks: veranderde dat je beeld?

“Door mijn webshop en al de boeken en info die ik over seks las, ben ik over een aantal onderwerpen wel anders gaan denken. Over zelfbevrediging bijvoorbeeld. Daar wordt weinig over gepraat en als er al over gesproken wordt, dan vaak negatief. Ik geloof dat het normaal en gezond is om je eigen lichaam te verkennen. Laten we gewoon open over dat onderwerp communiceren en het normaliseren.

Ik word regelmatig benaderd door single vrouwen die me vragen waarom we ons met de website vooral op stellen richten. Dat komt omdat we zelf een stel zijn en dat we een bepaalde doelgroep hebben. Maar dat betekent niet dat single vrouwen geen vibrator mogen aanschaffen; als single heb je net zo goed seksuele behoeftes. Ik ben daar misschien meer uitgesproken in dan anderen. ” 

Welk speeltje zou jij iedereen aanraden?

“Tegenwoordig is de luchtdrukvibrator helemaal hot, dat is een van m’n bestverkochte toys. Heel veel mensen bestellen een womanizer. Die trilt niet maar werkt op basis van luchtdruk. Onderzoek toonde aan dat ruim 97% van de vrouwen met hulp van zo’n luchtdrukvibrator een orgasme krijgt. Wil je iets uitproberen, ga dan eens voor zo’n speeltje.”

Els blogt voor Meet you in the field over de slaapkamerissues die dertigers bezighouden. Daarnaast werkt ze voor de Christelijke Hogeschool Ede en runt ze haar eigen webshop: Intimitijd.nl.

Lees ook

Jilke Tanis

Jilke Tanis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Het gevecht

Stille tranen lopen over zijn wangen en zijn pijn is voelbaar. Zonder dat ik ook nog maar iets over zijn verhaal weet, voel ik met hem mee.

Schaamte

Schaamte is een emotie die we als mens allemaal kennen en schaamte is een van de meest onderschatte emoties.

Meet you recenseert: Ieder moment heilig

Nog niet zolang geleden kreeg ik het boek ‘Ieder moment heilig’ in handen. Sinds ik meer lees over wat gebeden voor anderen betekenen, ontstond er in mij een zoektocht naar iets wat vergelijkbaar is met het Common Book of Prayer. En nu ís er een boek wat hierop lijkt, in het Nederlands uitgegeven! Dit boek is er voor iedereen die verlangt naar meer van God.

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl