Ook zo gefrustreerd over Ter Apel? Deze vier dingen kun jij doen om te helpen

Voel jij je ook zo gefrustreerd over de situatie in Ter Apel? Deze vier dingen kun jij doen om de mensen daar te helpen.

1. Geef geld

Er zijn in Nederland meerdere organisaties die zich inzetten voor vluchtelingen. Het Rode Kruis en Artsen Zonder Grenzen verlenen directe noordhulp in Ter Apel. Maar ook organisaties als Vluchtelingenwerk Nederland en Stichting Vluchteling zijn dag en nacht bezig met het helpen en ondersteunen van vluchtelingen. Vluchtelingenwerk heeft zelfs een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat. De zitting is op 15 september.

2. Ga demonstreren

Wil je anderen ontmoeten in jouw frustratie? Sluit je dan aan bij een demonstratie! Zo vindt er op dinsdag 13 september een demonstratie plaats van het Afrikaanse Vluchtelingencollectief. Het is de bedoeling dat deze demonstratie in meerdere grote Nederlandse steden tegelijk gehouden wordt. Op de website van de organisatie vind je meer informatie. Je kunt natuurlijk ook zelf een demonstratie organiseren.

3. Laat van je horen

Teken petities, spam je Insta vol, schrijf een brief aan de politieke partij waarvan je lid bent, neem contact op met een politicus… Misschien zet het voor je gevoel niet zoveel zoden aan de dijk, maar hoe meer jij laat zien dat dit onderwerp je echt raakt, hoe meer mensen erover horen en zich erin gaan verdiepen. En dat is wat we willen, toch? Dat deze situatie hoog op de maatschappelijke agenda komt? Een relatief low effort manier om te helpen!

4. Doneer spullen

Op 1 september verzamelt de organisatie Migreat spullen in voor de asielzoekers in Ter Apel. Ze zijn vooral op zoek naar yogamatjes, dekens (geen dekbedden) en slaapzakken. Let wel, ga niet op eigen initiaties in Ter Apel langs om hulpgoederen te brengen. Onnodige spullen blijven rondslingeren en daarnaast raken veel mensen in het kamp in paniek als er plotseling ongeplande hulptroepen op de stoep staan. Doneer je spullen dus altijd via een officiële organisatie

Lees ook

Gerda Lok-Bijzet

Gerda Lok-Bijzet

Gerda (1989) is, naast eindredacteur van Meet you in the field, ook schrijver en literair vertaler. Ze houdt van boeken, koken, taartjes eten, een goede kop koffie en (trein)reizen. Op haar eigen introverte wijze strijdt ze voor een betere, gelijkere, vrouwvriendelijkere wereld. Ze woont met haar man en dochter in Zwolle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Het gevecht

Stille tranen lopen over zijn wangen en zijn pijn is voelbaar. Zonder dat ik ook nog maar iets over zijn verhaal weet, voel ik met hem mee.

Schaamte

Schaamte is een emotie die we als mens allemaal kennen en schaamte is een van de meest onderschatte emoties.

Meet you recenseert: Ieder moment heilig

Nog niet zolang geleden kreeg ik het boek ‘Ieder moment heilig’ in handen. Sinds ik meer lees over wat gebeden voor anderen betekenen, ontstond er in mij een zoektocht naar iets wat vergelijkbaar is met het Common Book of Prayer. En nu ís er een boek wat hierop lijkt, in het Nederlands uitgegeven! Dit boek is er voor iedereen die verlangt naar meer van God.

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl