5 x podcasts om je herfst wat op te fleuren

Luister jij vaak podcasts? Wij als Meet you in the field zijn er dol op. Tijdens het koken, de was opvouwen, een wandeling door het bos… een podcast kan altijd. En je steekt er nog wat van op ook! Wij delen vijf podcasts met je die je volgens ons moét luisteren.

1. Biblebelt

Collega’s Berendien en Jorina zijn journalist én christen. Dat levert op hun redacties nog wel eens meewarige blikken op. Soms krijgen ze het gevoel dat ze een uitgestorven diersoort zijn. Ze delen één fascinatie: de Biblebelt. Een zomer lang reizen ze met een camperbusje door Nederland, op zoek naar de vraag: wie wonen daar nou eigenlijk? Wie zijn die refo’s die de laatste tijd zo vaak in het nieuws zijn met hun orthodoxe denkbeelden? Ze gaan met refo’s in gesprek over vrouwenrechten, homoseksualiteit, rechtsextremisme, maar ook over waarom het zo fijn is om binnen een refogemeenschap te verkeren.

2. Everything Happens

Kate Bowler is niet alleen een fantastische schrijver, ze heeft ook een podcast waarin ze met verschillende gasten in gesprek gaat over de donkere kanten van het leven. Rouw, ziekte, lijden, ongemak… Kate schuwt geen enkel onderwerp. De gesprekken zijn warm, liefdevol, inzichtgevend, maar vaak ook ontzettend grappig. Zelf werd Kate op haar 35e gediagnosticeerd met kanker, dus ze weet waarover ze praat. Hadden we je trouwens al verteld dat Kates nieuwste boek vanaf deze week in de winkels ligt?

3. Hoeveel ben ik waard?

In Hoeveel ben ik waard? gaat interviewer Rolien Magendans op zoek naar waarde: financiële waarde, levenswaarde, eigenwaarde. Nadat ze in 2018 een bore-out kreeg, ging ze op onderzoek uit naar haar passies. Ze was moeder, maar wilde ook graag carrière maken en zichzelf blijven ontwikkelen als vrouw. Maar hoe houd je alle ballen in de lucht? Hoe zet je jezelf zakelijk op de kaart? Elke week gaat ze in gesprek met een gast die haar op zakelijk en persoonlijk vlak inspireert, om te vragen: hoeveel ben jij waard?

4. Dit dus!

Dertiger Rosa Douma en theoloog Kees van Ekris gaan in gesprek met (niet meer) gelovige gasten over de kern van ons bestaan. Ze praten over grote levensthema’s, zoals geluk, angst, rijkdom. Wat heeft het christendom over deze thema’s te zeggen? En hoe kijken hun gasten hier tegen aan? Een kleine greep uit hun gastenlijst: Sander Schimmepenninck, Aafke Romeijn, Ernst-Jan Pfauth. Genoeg inspiratie om de natte herfst door te komen, dus.

5. Rokstars, de podcast

Nichtjes Jacolien en Marleen zijn inmiddels allebei dertigers en kijken in deze hilarische, maar ook open en eerlijke podcast terug op hun refo-opvoeding. Ze noemen zichzelf inmiddels ex-refomeisjes, maar wonen nog wel midden op de Biblebelt. Met een kleine knipoog en hier en daar een kritische noot kijken ze terug op hun jeugd. Wat waren de kledingvoorschriften? Waarom duurden de kerkdiensten zo lang? Moet je bang zijn voor de hel? En hoe denken refo’s eigenlijk over seks? Mocht je binnen een traditionele kerk zijn opgegroeid, is deze podcast echt het luisteren waard. Je zult ongetwijfeld een hoop herkenning vinden.

Heb jij ook nog tips? Deel ze hieronder!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees hier ook:

Zou Jezus een optreden cancelen vanwege een homoseksuele dominee?

WWJD, What would Jesus do? Ik herinner me nog de felgekleurde armbandjes waarmee ik in mijn tienertijd rondliep. Wat zou Jezus doen? Het was een actuele vraag wanneer ik weer eens op een kruispunt in mijn leven stond: wat zou Jezus nu doen? De armbandjes verdwenen na een tijdje in de la, de term WWJD raakte langzaam ‘uit’. En zelf ontdekte ik dat het eigenlijk niet eens zo’n heel moeilijke vraag was, waar ik ook niet dagelijks aan herinnerd hoefde te worden. Wat Jezus deed sprak voor zichzelf: radicaal liefhebben. Zonder voorbehoud. Toch was het deze vraag die mij te binnenschoot toen ik afgelopen week het nieuws las dat de christelijke band InSalvation hun optreden besloot af te zeggen vanwege een samenwerking met een homoseksuele dominee. Wat zou Jezus hebben gedaan? Het antwoord mag je zelf invullen.

5 x tips voor een geslaagde retraite

Elk jaar gaat Dorina er een paar dagen tussenuit. Alleen. Ze laat dan haar gezin en haar werk achter zich, om weer even tot zichzelf te komen. Als het aan haar ligt, zou elke vrouw zo af en toe op zo’n miniretraite moeten gaan. Maar hoe doe je dat concreet als het leven om je heen maar doordendert en je nooit een vrij plekje in je agenda vindt? Ze deelt hieronder vijf tips die haar goed hebben geholpen.