5 x podcast om je herfst wat op te fleuren

Luister jij vaak podcasts? Wij als Meet you in the field zijn er dol op. Tijdens het koken, de was opvouwen, een wandeling door het bos… een podcast kan altijd. En je steekt er nog wat van op ook! Wij delen vijf podcasts met je die je volgens ons moét luisteren.

1. Biblebelt

Collega’s Berendien en Jorina zijn journalist én christen. Dat levert op hun redacties nog wel eens meewarige blikken op. Soms krijgen ze het gevoel dat ze een uitgestorven diersoort zijn. Ze delen één fascinatie: de Biblebelt. Een zomer lang reizen ze met een camperbusje door Nederland, op zoek naar de vraag: wie wonen daar nou eigenlijk? Wie zijn die refo’s die de laatste tijd zo vaak in het nieuws zijn met hun orthodoxe denkbeelden? Ze gaan met refo’s in gesprek over vrouwenrechten, homoseksualiteit, rechtsextremisme, maar ook over waarom het zo fijn is om binnen een refogemeenschap te verkeren.

2. Everything Happens

Kate Bowler is niet alleen een fantastische schrijver, ze heeft ook een podcast waarin ze met verschillende gasten in gesprek gaat over de donkere kanten van het leven. Rouw, ziekte, lijden, ongemak… Kate schuwt geen enkel onderwerp. De gesprekken zijn warm, liefdevol, inzichtgevend, maar vaak ook ontzettend grappig. Zelf werd Kate op haar 35e gediagnosticeerd met kanker, dus ze weet waarover ze praat. Hadden we je trouwens al verteld dat Kates nieuwste boek vanaf deze week in de winkels ligt?

3. Hoeveel ben ik waard?

In Hoeveel ben ik waard? gaat interviewer Rolien Magendans op zoek naar waarde: financiële waarde, levenswaarde, eigenwaarde. Nadat ze in 2018 een bore-out kreeg, ging ze op onderzoek uit naar haar passies. Ze was moeder, maar wilde ook graag carrière maken en zichzelf blijven ontwikkelen als vrouw. Maar hoe houd je alle ballen in de lucht? Hoe zet je jezelf zakelijk op de kaart? Elke week gaat ze in gesprek met een gast die haar op zakelijk en persoonlijk vlak inspireert, om te vragen: hoeveel ben jij waard?

4. Dit dus!

Dertiger Rosa Douma en theoloog Kees van Ekris gaan in gesprek met (niet meer) gelovige gasten over de kern van ons bestaan. Ze praten over grote levensthema’s, zoals geluk, angst, rijkdom. Wat heeft het christendom over deze thema’s te zeggen? En hoe kijken hun gasten hier tegen aan? Een kleine greep uit hun gastenlijst: Sander Schimmepenninck, Aafke Romeijn, Ernst-Jan Pfauth. Genoeg inspiratie om de natte herfst door te komen, dus.

5. Rokstars, de podcast

Nichtjes Jacolien en Marleen zijn inmiddels allebei dertigers en kijken in deze hilarische, maar ook open en eerlijke podcast terug op hun refo-opvoeding. Ze noemen zichzelf inmiddels ex-refomeisjes, maar wonen nog wel midden op de Biblebelt. Met een kleine knipoog en hier en daar een kritische noot kijken ze terug op hun jeugd. Wat waren de kledingvoorschriften? Waarom duurden de kerkdiensten zo lang? Moet je bang zijn voor de hel? En hoe denken refo’s eigenlijk over seks? Mocht je binnen een traditionele kerk zijn opgegroeid, is deze podcast echt het luisteren waard. Je zult ongetwijfeld een hoop herkenning vinden.

Heb jij ook nog tips? Deel ze hieronder!

Lees ook

Gerda Lok-Bijzet

Gerda Lok-Bijzet

Gerda (1989) is, naast eindredacteur van Meet you in the field, ook schrijver en literair vertaler. Ze houdt van boeken, koken, taartjes eten, een goede kop koffie en (trein)reizen. Op haar eigen introverte wijze strijdt ze voor een betere, gelijkere, vrouwvriendelijkere wereld. Ze woont met haar man en dochter in Zwolle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier ook:

Het gevecht

Stille tranen lopen over zijn wangen en zijn pijn is voelbaar. Zonder dat ik ook nog maar iets over zijn verhaal weet, voel ik met hem mee.

Schaamte

Schaamte is een emotie die we als mens allemaal kennen en schaamte is een van de meest onderschatte emoties.

Meet you recenseert: Ieder moment heilig

Nog niet zolang geleden kreeg ik het boek ‘Ieder moment heilig’ in handen. Sinds ik meer lees over wat gebeden voor anderen betekenen, ontstond er in mij een zoektocht naar iets wat vergelijkbaar is met het Common Book of Prayer. En nu ís er een boek wat hierop lijkt, in het Nederlands uitgegeven! Dit boek is er voor iedereen die verlangt naar meer van God.

Blijf op de hoogte

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl